Prijateljice

Kroz život pronađemo puno prijatelja, a neke s vremenom i izgubimo. Nekada je u pitanju svađa, a nekada jednostavno život. Okej je prerasti ljude i prijateljstva. Neće svi prijatelji koje sada imaš ostati tu za cijeli život.

Promjena u životu može dovesti i do toga da promijeniš prijatelje. Ne namjerno, već se jednostavno nekako odvojite i život vas odvede na različite strane. Više nemate ništa zajedničko i totalno ste postale drugačije. To se zove odrastanje. Neće svi prijatelji koje imamo ostati naši prijatelji do kraja života. Ne mora se dogoditi ništa dramatično kako bi se prekinulo prijateljstvo, nekada do prekida dovedu i razne druge situacije. Jedna od njih je da si prerasla vaše prijateljstvo. Kako prepoznati je li vašem prijateljskom odnosu došao kraj? Ako vas pronalaziš u ovih 8 znakova – onda je.

1.Vaši su ti razgovori postali dosadni i nezanimljivi
Dođe ti da zijevaš svaki put kada ta prijateljica krene pričati. Stvari koje ti govori te uopće ne zanimaju i moraš se truditi da ju slušaš. Njena stajališta se razlikuju od tvojih, njene teme o kojima želi pričati su ti nezanimljivije i svaki se razgovor čini kao da je na silu.

2.Viđanje s tom obavezom je više kao obaveza
Druženje s prijateljicama je nešto što treba biti zabava, opuštanje, vrijeme kojem ćeš se veseliti, a ne obaveza. Čini ti se da se MORAŠ vidjeti s njom, a ne da se ŽELIŠ vidjeti s njom. Kada više nemaš želju javljati joj se i viđati se, postaje obaveza.

Naživcirana Treba znati kada stati: 7 znakova da gušiš prijatelje svojim problemima i oversheranjem

3.Ne sviđa ti se kakva si kada si s tom osobom
Ima neke loše navike koje kada si s njom prijeđu i na tebe, a ti ih se pokušavaš riješiti. Možda kada si s njom zapališ cigaretu, postaneš bezobrazna, samo se žališ…sve su to loše navike koje s jedne osobe mogu prijeći na drugu. Ne želiš biti takva, ali kada si s njom, odeš na tamnu stranu.

4.Imaš osjećaj da te ta osoba sputava
Glupa joj je svaka ideja koju predložiš, stvari kojima si se počela baviti ona ismijava i ne razumije neke tvoje odluke. Može biti da si se promijenila ti i da mijenjaš svoj život, a ona je ostala na mjestu i ne mrda. Takav utjecaj može biti loš i na kraju će i dovesti do toga da se sve više odvojite.

5.Nikad se ne sjetiš javiti
Očiti znak da si prerasla neko prijateljstvo je da se ne sjetiš javiti toj osobi. Ne padne ti na pamet poslati joj poruku, javiti joj neku novost koja ti se dogodila ili ju pozvati na druženje. Tužno, ali istinito.

6.Kad ste na kavi ima puno neugodnih tišina
Nemate tema za razgovor i uhvatiš povremeno trenutak kada je stvarno neugodno. Pogotovo ako vam se to prije nikada nije događalo. Samo sjedite tamo, gledate kroz prozor ili pijete svaka svoju kavu i pričate o stvarima kao što su vremenska prognoza.

Puna sebe Ljudi koji nisu dobri za tebe: 6 tipova toksičnih osoba kojih se trebaš riješiti što prije

7.Nemate ništa zajedničko osim prošlosti i uspomena
Jedina zajednička stvar koju imate su vaše uspomene od prije. To je jedina tema oko koje se stvarno možete raspričati. Iako ti ja ta osoba draga i voliš ju, nekada prerastemo ljude. Možda se kasnije u životu nekada još nađete. S prijateljima nas spajaju interesi, a ako ih vi nemate, polako će i prijateljstvo venuti.

8.Skrivaš od nje neke stvari koje ti se događaju
Drugima te stvari kažeš, ali njoj ne. Možda joj ne vjeruješ, ne da ti se pričati joj to ili ne želiš da ona zna. Prijateljica bi trebala biti osoba s kojom ćeš moći pričati o svemu. Zato kada nekome ne želiš pričati ni o svakodnevnim stvarima, to pokazuje da ti ta osoba postaje sve više stranac.

prijateljstvo Prijateljica prerasla prijateljstvo je li kraj prijateljstva znakovi da je kraj Kraj Prijateljstva

Još vijesti