Loše prijateljice

Nažalost, nisu sva prijateljstva za zauvijek i nisu sva prijateljstva dobra. Nekada nam treba malo duže da shvatimo kako nam neke prijateljice zapravo uopće nisu prijateljice. Prekinuti prijateljstvo može biti jednako bolno kao prekinuti vezu, ali nekada se mora.

Prijatelji trebaju biti one osobe koje će te činiti sretnom, koje će uvijek biti tu za tebe, na tvojoj strani i na koje se možeš osloniti. To je netko kome trebaš moći vjerovati i tko će biti iskren prema tebi. Nije svaka prijateljica dobra prijateljica, a neke čak spadaju i u kategoriju najgorih. Koliko god to grubo zvučalo, nažalost neka je prijateljstva bolje prekinuti jer te osobe nisu dobre za tebe. Nisu pravi prijatelji i ili to ne znaju biti ili ne žele. Predstavljamo ti top 5 najgorih tipova frendica s kojima je bolje prekinuti odnos čim prije.

Frendice Preko čega u prijateljstvu ne bi trebala prijeći? 10 ponašanja koja nemoj samo tako oprostiti

1.Prijateljica koja otkriva tvoje tajne
Netko tko otkriva stvari koje mu kažeš u povjerenju ti i nije zapravo prijatelj. Ne bi trebala takvu osobu smatrati prijateljem i nastaviti joj otkrivati stvari u povjerenju ako si ju uhvatila da je već jednom proširila tvoje tajne. Kada prijateljici kažeš nešto u povjerenju, podrazumijeva se da to ostaje između vas.

2.Prijateljica koja te indirektno stalno vrijeđa
Neće ti otvoreno reći uvredu, ali će ju tako fino zapakirati i svejedno reći. Indirektno vrijeđa tebe, tvoje mišljenje, način na koji se oblačiš ili bilo što drugo vezano za tebe? Takva ti osoba ne treba jer očigledno je da ti to i nije prava prijateljica. Da, očekujemo od prijateljice da bude iskrena prema nama i da nam kaže ako nam nešto ne stoji ili da nam kaže da smo glupi ako idemo napraviti nešto što ne bi trebali, ali kada to radi konstantno…nije ti prava frendica.

3.Prijateljica koja stalno laže
Uhvatila si ju u laži već jednom, dva puta, više puta? Takvoj osobi ne možeš vjerovati. Od prijateljica trebaš očekivati da ti neće lagati, inače to baš i nije dobro prijateljstvo. O čemu god da laže, to nije u redu prema tebi.

4.Prijateljica koje te zaboravi svaki put kad uđe u vezu
Kada je sama onda ste si BFF i non stop ste zajedno, ali čim uđe u vezu, kao da ti više ne postojiš. Promijenit će vam se odnos kada se pojavi dečko, ali ako se skroz prestane družiti, to baš i nije normalno ako ste stvarno prave prijateljice.

Prijateljice Nije uvijek u drugima problem: 5 znakova da si ti ta koja je toksična prijateljica

5.Prijateljica koja uvijek ima sve bolje od tebe
Ti ispričaš što ti se dogodilo – ali ne, ona ima bolju priču što se njoj dogodilo. Ti si našla super haljinu na sniženju – a ne ne, ona je našla bolju. Ti si dobila dobru ocjenu – ona je dobila tri dobre ocjene. S njom kao da je sve natjecanje. Što god da ti kažeš, ona ima bolju priču. Ne da ti da na trenutak ti budeš pod svjetlima reflektora, uvijek sav fokus mora biti na njoj. To dobra prijateljica neće raditi!

Prijateljica prijateljstvo loše prijateljice loša prijateljstva nije dobra prijateljica tipovi prijatelja najgore prijateljice

Još vijesti