Prijateljice

Svi volimo misliti da nije nikada u nama problem. U nekim će slučajevima to biti točno, u nekima neće. Prije nego optužiš prijatelje da su grozni prijatelji, razmisli je li to baš u potpunosti njihova krivica ili si i ti možda pridonijela tome svojim ponašanjem.

Kada ti se stalno događa da gubiš prijatelje, da ti se prijateljstva raspadaju i prečesto tražiš nove prijatelje, možda je problem i u tvom ponašanju. Kada nešto ne ide kako treba, možda smo i mi dijelom krivi, koliko nam god to bilo teško priznati. Mislimo da znamo kako biti dobar prijatelj i mislimo da radimo sve dobro – ali je li stvarno tako? Sada provjeri! Ovo su neki od glavnih znakova koji pokazuju da si u tvojim prijateljstvima ipak ti ta koja je toksična prijateljica.

Frendice Preko čega u prijateljstvu ne bi trebala prijeći? 10 ponašanja koja nemoj samo tako oprostiti

1.Uvijek čekaš da se drugi jave tebi
Ti kao nikada nemaš vremena za javiti se i očekuješ uvijek da će se svi sjetiti tebe i prvi se javiti za druženje – ili da provjere kako si i što ima novog. U prijateljstvu sve mora biti obostrano pa tako i ovakve sitnice poput poziva na kavu, čestitanja blagdana i rođendana ili samo porukica da vidiš što se događa kod te osobe. Očekivati da će se svi sjetiti tebe i brinuti o tebi, a ti nećeš o nikome – to nije prijateljstvo.

2.Družite se tamo gdje ti predložiš i radite ono što ti predložiš
U većini slučajeva se radi ono što ti želiš jer u suprotnom nećeš ni doći na druženje. Tebi se nikada ne da raditi ono što bi netko drugi htio jer je to bezveze, dosadno ili nije kul. Čak i da se družiš s nekim tko ne voli predlagati stvari, trebaš nekada dati priliku i ostalima da daju ideje.

3.Kritiziraš ih i ljubomorna si
Ljubomorna si na prijatelje, njihove uspjehe ili stvari koje imaju, a da se lakše nosiš s tim, kritiziraš ih. Dobri prijatelji to ne rade. Trebalo bi ti biti drago zbog njih i veseliti se s njima, a ne gledati kako da im uništiš tu sreću. Jer upravo to radiš kada ih kritiziraš ili kritiziraš ono što njih veseli.

4.Nikad se ne ispričaš
Od tebe je nemoguće čuti „oprosti“ jer ta riječ kao da nije u tvom vokabularu. Svi nekada zeznemo, nitko nije savršen. Jedina prava stvar koju tada možemo napraviti je ispričati se. Praviti se da nisi nikada ti kriva, tražiti izgovore i okrivljivati druge je malo toksično ponašanje.

5.Ljutiš se kad se druže s nekim drugim
Tvoji prijatelji nisu samo i isključivo tvoji prijatelji. Svi imamo različite prijatelje i nisu svi u istoj ekipi. Ne možeš se ljutiti na nekoga jer se druži i s drugim ljudima ili tražiti da prekinu to drugo prijateljstvo.

Prijateljice Nema bolje prijateljice od tebe: 7 znakova da si netko koga bi svatko htio za prijatelja

prijateljstvo toksično prijateljstvo znakovi da je netko toksičan jesi li toksična osoba loša prijateljica

Još vijesti