Zagrljaj frendica

Sjeti se kako si se ti osjećala kada si izašla iz posljednje veze. Svakome prekid pada drugačije, nekome i prekid veze od 3 mjeseca pada full teško. Kada ti frendica postane friško single, imaj obzira prema njoj.

Kada tek izađemo iz veze, čak ako smo baš mi ti koji su ju prekinuli, svejedno nam taj prekid ne padne baš lagano. Odjednom izgubiš osobu koja ti je neko vrijeme bila u životu i to svaki dan. Svi zato imamo frendice koje su tu i koje će nam biti rame za plakanje i pokušati nam nekako pomoći. U takvim trenucima želimo da nam frendica bude podrška, a ne da nam čita bukvicu i dodatno pogoršava prekid. Nemoj ti biti jedna od tih frendica koje će zapravo svojoj BFF otežati prekid. Nekada je dovoljna jedna riječ ili rečenica da joj učiniš prekid težim. Nemoj svojoj friško single frendici govoriti ove stvari.

1.Pa vas ste se dvoje činili tako savršeni skupa
Pa što se dogodilo? Kako se to dogodilo? Nije se činilo da imate problema. Ništa od toga ne bi trebala reći frendici koja je tek izašla iz veze. Trljaš joj sol na ranu. Znatiželjna si i želiš znati što se dogodilo, ali ovo nije pravi način za saznati.

2.Nikad mi se nije ni sviđao
Što uopće očekuješ da ti odgovori na ovo i kako da reagira? Nije ni bilo bitno da se njen dečko sviđa tebi. Ovakva rečenica baš nikako ne pomaže, zapravo samo pokazuje da si bila neiskrena ranije ako si se pravila da ti je dobar i nisi ju upozorila da vidiš neke znakove.

Prijateljice Srodna duša ne mora biti romantična: 9 znakova koji pokazuju da je tvoja srodna duša tvoja frendica

3.Jesam ti rekla da će te povrijediti?
Ovo nije vrijeme da joj očitaš bukvicu i pokažeš da si ti uvijek u pravu. Pregrizi jezik i budi tu za svoju frendicu. Ne moraš uvijek dokazivati da si pametna i da si predvidjela takav rasplet. Tako joj ne pomažeš.

4.Ma upoznat ćeš nekog novog
Iako joj želiš dati nadu, ovakve su rečenice takvi klišeji da ih vjerojatno više nitko ni ne želi čuti. Nekada je bolje samo zagrliti osobu i ne reći ništa. Uostalom, ovakvim rečenicama joj govoriš da je loše to što je sama.

5.Zapravo si sretnica da si ga se riješila
Iako ga sada mrzite jer ju je povrijedio, nemoj joj govoriti ovakve stvari jer zapravo ona i dalje ima osjećaje prema njemu, oni ne nestaju samo tako. To ju može samo još više rasplakati i rastužiti.

6.A da odeš na spoj s ___?
Nitko tek po izlasku iz jedne veze nije spreman za novu vezu. U glavi joj je i dalje bivši, a odlazak na spoj s nekim neće pomoći, može ju samo podsjetiti na bivšeg i prekid jer još nije spremna za novu vezu. Nemoj odmah po prekidu krenuti tražiti nove kandidate za nju.

Slika nije pronađena Prijateljice ste odmalena? Onda sigurno i ti znaš ovih 12 čudnih stvari o svojoj BFF

7.Ne mogu ni zamisliti da mene dečko ostavi, ja bih umrla
Ako joj je bilo grozno, nakon ovakve će joj rečenice biti još lošije. Možda ti ni ne pokazuje koliko je zapravo tužna i trudi se biti okej, a iznutra i ona umire. Ovakva rečenica zvuči jednostavno bezosjećajno.

8.Bit će ti žao jer si ga pustila da ode
Još jedan način čitanja bukvice koji ne pomaže u ovakvoj situaciji. Sigurno ima razlog zašto je odustala i zašto ga je pustila da ode. Iako ti je ispričala što se dogodilo, možda ne znaš baš cijelu priču. Umjesto pametovanja, samo budi tu za nju.

Prijateljica Prekid single frendica solo frendica bez dečka izašla iz veze najgore rečenice što ne reći povrijediti

Još vijesti