Par u svađi

Cure nikad ne mogu zamijetiti tako brzo da im je dečko posesivno ljubomoran. 

Naravno, zaljubljeni ste i ne vidite na prvu tu njegovu veliku manu. Čak vam i ljubomora u počecima veze može biti slatka, jer imate privid i osjećaj da vas on stvarno voli i da ste mu prioritet.

No, što ako njegovi ljubomorni ispadi odu tako daleko da vas sprječavaju da budete ono što jeste ili da više ne možete živjeti životom na kojim ste navikli? Možda vjerujete da je vaš dečko ljubomoran jer vas jako voli, no jedno je ljubav, a drugo potreba za kontrolom. Činjenica je da ljubav ima vrlo malo veze s posesivnom prirodom takvih osoba suprotnog spola. Ljubomorni dečki nakon nekog vremena dođu poput omče oko vrata. Oni guše svojom kontrolom.

Donosimo vam nekoliko vrsta znakova koje ne biste smjeli ignorirati u vezi i po kojima biste mogli zaključiti kako će vam veza s njim donijeti probleme.

1. On vas uhodi i provjerava

Ako se vaš dečko često puta neočekivano stvori na mjestima na kojima ga ne biste očekivali, znači da vas prati. Primjerice, rekli ste mu da idete van sa svojim curama i odjednom naletite na njega. Njegova nesigurnost i nepovjerenje tjeraju ga da vas provjerava pa ako imate kojim slučajem propušten poziv ili poruku na koju niste odmah odgovorili, u njemu se javlja crv sumnje. On uvijek želi znati s kim ste, gdje ste i što mislite.

Romain Gavras i Dua Lipa u Cannesu te Anwar Hadid Dua Lipa pokazala novog dečka: Njezin bivši imao uznemirujuće ispade ljubomore na Instagramu

2. Počinje vam nametati pravila u vezi

Jednostavno vam kaže što smijete, a što ne smijete raditi. Na primjer, određuje vam s kim ne biste trebali razgovarati, koga ne smijete pratiti na društvenim mrežama, gdje nikako ne smijete izlaziti, s kim se ne biste trebali družiti i slično. Sve je to zamaskirano njegovim objašnjavanjem kako se ne možete ponašati isto sad dok ste u vezi, kao onda dok ste bili solo. Ovo je samo način na koji on postavlja kontrolu nad vama.

3. Uvijek vas optužuje za flert

Svaka vaša interakcija sa drugim dečkima njega čini izrazito ljubomornim. Primjerice, uljudno ste se zahvalili i nasmiješili konobaru ili pozdravili starog prijatelja iz osnovne škole na ulici, no on vas za to normalno ponašanje optužuje. Govori vam da ste koketa, namiguša i da flertujete sa svima. Naravno da niste napravili ništa loše. Biti u vezi ne znači da više ne smijete uputiti pozdrav ni jednoj drugoj muškoj osobi na ovoj planeti. On je taj koji ima probleme sam sa sobom, a ne vi.

Cura odbija udvaranje i poljubac Trener za spojeve otkrio kako prepoznati lošeg dečka: Ako čujete neke od ovih stvari - bježite

4. Kontrolira vam društvene mreže

Vrlo vjerojatno prati koga vi pratite na društvenim mrežama, koga ste lajkali i što ste komentirali. Sljedeći korak kontrole je traženje vaših lozinki, kako bi imao pristup povijesti vaših pretraživanja i porukama. To ne samo da pokazuje nedostatak povjerenja s njegove strane, nego i nedostatak poštovanja. Vaš mobitel i društvene mreže su za vašu osobnu upotrebu. Dijeljenje lozinke može biti uobičajeno za ljude koji su dugo vremena u braku. No to je uvijek slobodan izbor, a ne nešto na što bi bilo tko morao biti primoran.

5. Kontrolira to kako izgledate

Frajeri koji imaju problema s ljubomorom često optužuju svoje djevojke da se oblače ili šminkaju na način samo kako bi privukle pozornost. Vaš stil, šminkanje i način odijevanja je vaš osobni izbor, a on samo ne želi da budete lijepi, jer se boji da ćete ga ostaviti.

6. Kontrolira s kim se družite

Temelj svake veze je povjerenje. No ljubomorni frajeri ne poznaju taj pojam. Tražit će prvo da ograničite, a zatim i potpuno prekinete kontakte s muškim prijateljima. Onda će se početi buniti i protiv vaših prijateljica, možda će ih i nazvati ružnim imenima, reći da se loše ponašaju ili da loše utječu na vas. Uglavnom, ako mu dopustite, malo po malo, pronaći će načine na koji će smanjiti vaš društveni krug.

7. Vrlo je eksplozivan

Ako je ljubomoran, vrlo vjerojatno ima i kratak fitilj. Naljuti se zbog stvari, za koje niste ni mogle slutiti da bi njemu mogle predstavljati problem. Sam za sebe kaže da je vrlo nagla osoba, ali opravdava to time da mu je jako stalo do vas. Tu treba posebno biti na oprezu, jer ljutnja se u jednom trenutku može pretvoriti u neke oblike verbalnog ili fizičkog zlostavljanja.

8. Stalno prijeti prekidom veze

Svaki put kad napravite nešto što se njemu ne sviđa (a to je vrlo često), prijeti da će otići i ostaviti vas. Prijetnje prekidom servira vam zbog banalnih sitnica, a to je još jedan oblik emocionalnog zlostavljanja i manipulacije. U vezi bi se trebali osjećati slobodno i sigurno pa ako vidite da vam još jednom nudi prekid, prihvatite to, prekinite i okrenite novu stranicu u svojem životu.

 

ljubomora bolesno ljubomoran posesivna ponašanja u vezi znakovi da je dečko ljubomoran posesivna ljubomora nezdrava ponašanja u vezi

Još vijesti