Mlađa cura i stariji dečko

Sigurno si već čula priče o tome kako je neki stariji dečko s djevojkom jer je "zrela za svoje godine". I dok to može zvučati kao kompliment na prvi pogled, možda je vrijeme da malo dublje zaronimo u tu tvrdnju. Je li stariji dečko stvarno s tobom zbog toga što si tako izuzetno zrela ili postoje možda neki drugi skriveni razlozi koji nisu toliko dobronamjerni?

Mladi dečko Rečenice kojima ti dečko pokazuje da te ne poštuje: 15 stvari koje ne bi trebale izaći iz njegovih usta

Zamisli ovu situaciju, upoznala si starijeg dečka koji je vrlo zainteresiran za tebe. Pristojan je, pažljiv i čini se da cijeni tvoje stavove i mišljenja. No, usprkos tome, ne možeš se oteti osjećaju da nešto nije baš kako treba. Možda se pitaš zašto baš on, zašto te odabrao među svim ostalim djevojkama svojih godina? Privlači li ga zaista tvoja osobnost ili tu postoje neke skrivene namjere?

via GIPHY


1. Potreba za kontrolom
Stariji dečko možda ima potrebu da sve bude pod kontrolom. Tvoja "zrelost" dolazi kao idealna prilika za njega da te lakše manipulira. Smatrajući te "zrelom", možda misli da ćeš manje izazivati probleme ili da ćeš lakše pristati na njegove želje. Primijetiš li da se često događa da tvoje mišljenje nije cijenjeno ili da ti se sugerira što bi trebala raditi, možda je vrijeme da se zapitaš zašto.

2. Osjećaj nadmoći
Ovo može biti suptilan, ali itekako moćan razlog. Osoba koja je starija može se osjećati nadmoćno zbog svog iskustva i životne faze u kojoj se nalazi. Tvoja "zrelost" može biti samo još jedan od načina da te dovede u red i da se osjeća superiorno u odnosu na tebe. Možda ti se čini da se uvijek osjećaš kao da si u podređenom položaju ili kao da se tvoje potrebe ne uzimaju u obzir.

via GIPHY

 
3. Strah od ozbiljnosti
Stariji dečko možda vidi u tebi svoju mladost ili svu mladenačku neozbiljnost koja mu nedostaje. Tvoja mladost mu može služiti kao podsjetnik na zabavnu prošlost kakvu je imao dok je on bio tvojih godina. Možda ga privlači ideja da je s tobom jer to održava iluziju mladosti ili dio života koji je za njega davno prošao

4. Podizanje samopouzdanja
Zrelost se često percipira kao atraktivna osobina, pa stariji dečko možda vjeruje da će biti bolje prihvaćen u društvu ako je s tobom, mladom i zabavnom djevojkom koja je uz sve to i "zrela za svoje godine" Možda ga privlači ideja da će ga drugi smatrati frajerom jer je takva djevojka zaljubljena u njega.

via GIPHY

 
5. On je zapravo nezreo
Iako je stariji može biti nezreo za svoje godine, što ga čini manje privlačnim za vršnjakinje. Možda mu cure njegovih godina neće pružiti pažnju ili ga neće smatrati ozbiljnim kandidatom za vezu. U takvim situacijama, on može okrenuti pažnju prema mlađim osobama pod izlikom da su "zrelije" kako bi zadovoljio svoju potrebu za pažnjom i vezom.

Cura i dečko na spoju Pitanja koja možeš pitati dečka o njegovoj bivšoj vs. pitanja koja nikada ne bi trebala pitati o njoj

stariji dečko zrela za svoje godine veza sa starijim dečkom veza s mlađom curom

Još vijesti