Tajna

Laganje i dalje nije dobro i nije nešto što bi trebala raditi u vezi. Veze koje se temelje na lažima nisu dobre ni zdrave. Ipak, kako za sve postoji iznimka, tako i za ovo postoji njih nekoliko.

Postoji razlika između male laži i velike laži. Nekada je bolje malo iskrenuti istinu i tako izbjeći da povrijediš nekoga, nego govoriti grozne stvari pod izgovorom da si "samo full iskrena". U vezi ne bi trebala lagati jer to može samo u budućnosti naštetiti vašem odnosu. OSIM kada je u pitanju jedna od ovih 6 situacija. Tada je mala laž opravdana jer neće naštetiti vašem odnosu i neće povrijediti tvog partnera. Ove laže dolaze iz ljubavi, koliko god to bizarno zvučalo. Sigurno si se pronašla nekad u situaciji kada si i sama shvatila da je bolje ne reći potpunu istinu jer nema smisla povrijediti ti dragu osobu. E pa ovo su upravo takve situacije.

1.Kada planiraš iznenađenje
Logično! Ako planiraš neko iznenađenje za njega, ne želiš da sazna i okej je malo ga zavaravati dok ne dođe dan kada će saznati. Tada mu možeš priznati da si malo lagala kako bi iznenađenje bilo potpuno.

2.Kada imaš tajnu bezazlenu simpatiju prema nekome
Sviđa ti se neki TikToker, dečko kojeg si vidjela vani…ako je u pitanju netko tko ti je samo bezazlena simpatija i znaš da ništa od toga niti da bi poduzela nešto oko toga, nema smisla govoriti to svom dečku. Samo ćeš stvoriti probleme gdje problema nema. Druga je priča ako ti se sviđa netko s kim se i čuješ ili ste se spetljali – tada je to varanje i trebala bi priznati.

3.Ako ti se ne sviđaju njegovi frendovi
Prije nego upoznaš njegove frendove, možeš se samo nadati da će biti slični njemu i da će se i tebi svidjeti. Nažalost, to se neće dogoditi svaki put i svakome. Nekada ti možda njegovi prijatelji neće sjesti i ni malo ti se neće svidjeti. Nema potrebe da mu kažeš nešto poput da su mu prijatelji grozni jer to će ga samo povrijediti. U ovom je slučaju bolje malo lagati i pokušati uljepšati istinu. Blatiti njegove frendove nije nešto što će ga osvojiti.

4.Kada te poklon koji ti je kupio nije oduševio
Događa se. Nekada te osoba ugodno iznenadi poklonom, a nekada se zapitaš poznaje li te uopće. Čak i da ti se poklon ne sviđa, nemoj ga otvoreno pred dečkom izvrijeđati jer možeš zamisliti kako će se on tada osjećati – grozno! Bolje je glumiti da ti se sviđa i sljedeći put prije rođendana ili neke takve situacije dati mu hintove što želiš.

5.Kada si sigurna da će ga istina povrijediti
Neke stvari je bolje prešutjeti. Ukoliko se radi o nekoj sitnici, mala je laž bolja opcija. Kada te pita kakva mu je frizura, sviđa li ti se spoj na koji te odveo, što misliš o njegovom najboljem prijatelju…takve sitnice ako i budu mala laž neće naštetiti vašem odnosu, a njega nećeš povrijediti. Nemoj ipak pretjerati i non stop lagati. Okej je ponekad reći malu laž da njega ne povrijediš, ali to se ne bi smjelo događati često jer tada to ipak postaje problem.

6.Neke od informacija o bivšem
Da, trebala bi iskreno reći zašto ste ti i bivši prekinuli, kada je to bilo i sve te glavne informacije. Ono što mu možda ne moraš reći najiskrenije je koliko se dobro tvoj bivši ljubio, koliko je imao dobre ruke ili kako je bio pažljiv. Ako te i pita direktno primjerice tko se bolje ljubi – a bolji ti je bio poljubac s bivšim, nećeš mu to stvarno i reći.

Zaljubljeni par Jesi li pronašla savršenog dečka? Ako na ovih 10 pitanja odgovoriš sa "da", onda sigurno jesi

Zaljubljeni par Najveće greške koje radimo u prvih mjesec dana veze: 8 stvari s kojima je bolje još malo čekati

veza dečko laganje u vezi kada je u redu lagati opravdano lagati situacije

Još vijesti