Zaljubljeni par

Čini se da je ljubavni život svima posebno kaotičan upravo u mladosti. Nekima nije i već su tada u sretnim vezama, ali većina pliva kroz ljubavne probleme i pokušava se izvući iz njih. Zato trebaš ove stvari čuti na vrijeme.

Neke greške moramo napraviti sami kako bi ih najbolje naučili, ali neke nema potrebe da radiš jer ćeš si samo bespotrebno zakomplicirati život i ljubavni status. Postoje neki savjeti koji su bezvremenski i koji vrijede baš uvijek, jednako kako su vrijedili u vrijeme kada je tvoja mama bila mlada, tako vrijede i sada. Ove savjete svaka cura treba čuti što prije jer će joj sigurno trebati. Pogotovo prije nego si zakomplicira ljubavni život,

1.Uvijek budi ti, nemoj glumiti da si netko drugi
Ne želiš da se zaljubi u verziju tebe koja nije prava ti. Onda ćeš ostatak veze morati provesti tako da se praviš da si nešto što nisi. Ako mu se ne sviđaš ti takva kakva jesi, onda to nije osoba za tebe.

2.Osmijeh čini čuda
To može biti idealan prvi signal koji možeš poslati nekome tko ti se sviđa. Pogotovo ako vidiš da svako malo pogledava u tebe.

3.Jednako kako je tebe sram prići njemu, tako je i njega sram prići tebi
Dečki nisu bića puna samopouzdanja, uz naravno iznimke. Većina će se ipak bojati prići curi, pogotovo kada stoji s frendicama. Samo zato što ti nije prišao, nemoj misliti da mu se ne sviđaš.

Savršena veza Mitovi o savršenim vezama koji nisu istiniti – njih 8 u koje ne bi trebala vjerovati

4.I ti možeš napraviti prvi korak
Skroz je u redu i da ti priđeš njemu, prva pošalješ poruku, pozoveš na spoj… nitko ti se neće smijati ili te osuđivati. A ako i bude, što te briga, ti si napravila nešto veliko.

5.Ne možeš natjerati ljude da se zaljube u tebe
Ako nema kemije ili ste karakterno previše različiti, nema potrebe siliti odnos.

6.Nema roka do kada se treba dogoditi prvi poljubac ili prvi seks
Netko će se prvi put poljubiti s 15 godina, a netko s 23, i jedno i drugo je u redu. Nemoj misliti da zaostaješ jer pravo vrijeme ne postoji.

7.Kada si u nedoumici oko nečega – reci ne
Ako se dvoumiš, vjerojatnije je da nećeš požaliti ako kažeš 'ne'.

8.Seks nije dokaz ljubavi
Niti ćeš tako ti njemu dokazati da ga voliš, niti bi to trebala shvatiti kao pokazatelj njegove ljubavi. Nemoj se dati nagovoriti na nešto što nisi spremna.

9.Prijateljice iznad dečka
Dok si mlada, drži se ovog pravila. Veće su šanse da on neće biti u tvom životu za 10 godina, nego one. Samo možeš izgubiti vrijedno prijateljstvo.

10.Nemoj sve ostalo zapostaviti zbog veze
I dalje su tu tvoji hobiji, škola, stvari koje voliš raditi kada si sama…biti u vezi ne znači provoditi cijele dane s tom osobom i raditi sve zajedno.

11.Nije dobro biti u kontaktu od 0 do 24
Čuti se svaki dan – u redu; dopisivati se bez prestanka cijeli dan – nije u redu. Treba postojati i dalje vrijeme koje ćete provoditi odvojeno. Malo prostora je dobro za vašu vezu.

12.Prekid nije kraj svijeta
Prekid će ti se dogoditi, možda jedan, možda njih više, ali to nije kraj svijeta. Iako se tako u tom trenutku čini. Koliko ti god bilo teško, proći će!

13.Imati dečka nije najbitnija stvar na svijetu
Pa što onda ako sve tvoje frendice imaju dečka, a ti nemaš? To ne znači da si ružnija ili manje vrijedna. Imati dečka je super, ali nije nešto što ti treba da bi bila sretna.

zaljubljeni par Lekcije koje ćeš naučiti u vezi sa starijim dečkom: Od ovih 8 će neke biti dobre, a neke loše

14.Nemoj niti jednom dečku dopuštati da se prema tebi odnosi s nepoštovanjem
Nema veze koliko je zgodan ili koliko ste dugo zajedno. Kada se prema tebi počne odnositi loše ili još gore – ako postoji fizičko ili psihičko nasilje, makni se od njega. Nema opravdanja za takva ponašanja.

lekcije o ljubavi ljubav veze zaljubljenost mladost Ljubavni savjeti