Djevojka s lepezom

Upoznavanje dečka i pronalaženje srodne duše samo po sebi može biti izazovno, a ta se stvar čini još izazovnijom ako vam komunikacija nije jača strana.

Ok, neke cure imaju sreće i jednostavno nalete na svog savršenog dečka. No, da bi nas sreća pronašla, ponekad se trebamo i same pokrenuti.

Bez brige, čak i ako ste sramežljive i po prirodi introvertne, postoji nekoliko jednostavnih načina da se zaljubite i da budete voljene. Da, morat ćete malo napustiti svoju zonu udobnosti, no ovo što vam mi predlažemo, bit će poprilično „bezbolno“.

1. Dajte priliku starim prijateljima

Razmislite koga to znate iz vrtića, osnovne škole ili iz nekih prošlih dana. Možda vam se taj netko prije mnogo godina sviđao. Možda niti niste bile zaljubljene, jer on nije bio među najzgodnijim frajerima u osnovnoj, ali vrijeme čini čuda. Znate onu bajku o ružnom pačetu koje se na kraju pretvara u labuda. Ako priliku – pokrenite se i barem ga pozdravite. Puno će vam lakše biti prići, jer je to netko iz vaše prošlosti koga znate i tko već poznaje vas.

 

2. Razmislite o prijateljima iz škole ili okoline

Ponekad u našoj okolini ima osoba vrijednih pažnje, koje nažalost uzimamo zdravo za gotovo. To su svi oni dečki koje možda viđamo u školi, prilikom izlazaka i zajedničkih druženja. Dakle, nije teško biti u njegovoj blizini, jer u principu – stalno se negdje zajedno viđate. On zna vas, vi znate za njega, a možda da ga malo bolje upoznate, možda biste shvatile da je baš on vaša srodna duša.

3. Iskoristite pomoć prijateljica

Vjerujemo da u svojem životu imate pokoju prijateljicu kojoj možete vjerovati. Nema ničeg lošeg u tome da vam pomogne u traženju dečka i da vas pokuša spojiti s nekim. Zapravo niti ne morate izrekom tražiti pomoć. Samo se pojavite na rođendanima, partyjima, roštiljima i svim onim zajedničkim druženjima koje ona organizira.

4. Idite na velika obiteljska druženja

Ako imate velike obitelji, puno teta, stričeva, ujaka, bratića i sestrična, koji vas stalno zovu na druženja – natjerajte se i odite, ma koliko vam se to nekad neće dati. Velika vjenčanja, rođendani i sve druge vrste obiteljskih proslava znače priliku da članovi vaše šire ili uže obitelji i rodbine pozovu nekog tko bi vam se mogao svidjeti.

5. Odite na mjesta na kojima ćete pronaći ljude sličnih interesa

Možda volite čitati knjige pa ste često u knjižnici, možda obožavate sport ili gajite ljubav prema životinjama ili strast prema umjetnosti. Bitno je da budete svjesni svojih interesa i preferencija te da počnete izlaziti na mjesta gdje biste mogli upoznati ljude sličnih interesa. Možda vas baš primijeti neki zgodan frajer u teretani ili vam na izložbi slika priđe vaš dečko iz snova koji će htjeti prvi započeti razgovore. Počnite makar negdje volontirati, ako imate prilike upišite se na kakav tečaj ili radionicu. Koristi će biti višestruke, nešto ćete novog naučiti, a tko zna, možda i nekoga sretnete.

 

6. Online aplikacije za upoznavanje

Ako ste introvert, najjednostavnije je registrirati se u kojoj od aplikacija i pregledati stotine i stotine profila te pronaći ljude određenih osobina ili interesa na jednom mjestu, bez izlaženja iz kuće. Prilikom upoznavanja preko online aplikacija i interneta, imate prilike dopisivati se prije upoznavanja.  Ako vam osoba „ne sjedne“, lakše se s njom pozdraviti preko poruka, nego uživo. Naravno, prilikom korištenja online aplikacija treba biti oprezan i voditi računa o vlastitoj sigurnosti.

Online dejtanje Savjeti za sigurno online dejtanje: Na što morate pripaziti kad koristite aplikacije za upoznavanje?

7. Jednostavno se opustite i vjerujte svemiru

Možda baš u ovom trenutku želite dečka, zato što vam se čini da su sve cure oko vas zauzete. No, ništa nije dobro forsirati. Pokušajte živjeti život, bez konstantnog razmišljanja o tome zašto ste solo i kako to promijeniti. Život vas baš može iznenaditi onda dok se budete najmanje nadale.

kako pronaći dečka gdje upoznati dečka introverti kako upoznati ljude ako si sramežljiva

Još vijesti