cura i dečko

Da bi veza uspjela, trebaju se jednako potruditi obje strane. Uložiti trud, pokazivati da im je stalo, iskazivati ljubav i komunicirati kada ih nešto muči. Postoje 7 stvari koje će uvijek ubiti vezu i dovesti do prekida, a da toga nismo niti svjesni.

Nikada ne bi rekli da 'sitnice' poput ovih imaju toliki utjecaj na vezu, ali imaju! Nekada se pitamo zašto nam veza nije uspjela, jer se čini kao da je sve bilo savršeno, ali je onda bez razloga došlo do prekida. Razlog uvijek postoji, nekada i više njih, samo ih nismo niti svjesni. Tako i ovih 7 stvari itekako negativno utječe na vezu, a za neke bi čak pomislili da će joj napraviti dobro. No, psihologinja kaže da neće, već će ju uništiti. Psihologinja Lalitaa je na Instagramu podijelila kojih su to 7 ponašanja koja vode do prekida.

1.Ne govorite jedno drugome otvoreno što trebate i želite
Prvi problem je nedostatak komunikacije. Svi imamo drugačije potrebe u vezi i dok o njima šutiš, to ne čini dobro nikome. Čak i ako se vaše potrebe u vezi razlikuju, bitno je da ih jedno drugome kažete. Ako vam je stalo, oboje ćete se potruditi da postignete neki kompromis.

2.Pokušavaš ga promijeniti ili on tebe
Ne možemo mijenjati ljude i pretvarati ih u osobu kakvu bismo mi htjeli da budu. Možda onda ipak ne bi trebala biti s njim, ako ti se ne sviđa takav kakav je. Čak i kada se radi o nekim lošim navikama, nije na tebi da ikoga mijenjaš. Ovo samo može dovesti do svađa. Ili prihvati osobu takvu kakva je ili nastavi tražiti nekoga tko će zadovoljiti tvoje kriterije.

Ljubavni par Problematična očekivanja koja cure imaju u vezi – 10 koja sabotiraju veze i vode do prekida

3.Ne trudite se razumjeti jedno drugo
Svi smo različiti i da bi mogli funkcionirati zajedno, moramo barem pokušati razumjeti jedni druge. To se odnosi i na veze. Možda ti nije jasno zašto ne želi ići na fakultet ili zašto te još ne želi upoznati sa svojim roditeljima, ali iako se ne slažeš s njegovim odlukama i razmišljanjima, trebaš se potruditi razumjeti ga i zašto radi to što radi.

4.Izbjegavanje svađa
Čini se kao da bi ovo trebalo biti dobro, ali nije. Samo se nakuplja sve u vama i jednom kada eksplodirate, bit će kobno. Naravno da će doći do svađa u vezi, to je normalno. Ignorirati ih i zaobilaziti ili vrijeđati jedno drugo u takvim trenucima, to su ponašanja koja se ne bi smjela događati jer bi vam mogla jako oštetiti odnos.

5.Ne ispričavate se jedno drugome
Kada pogriješiš, trebaš se ispričati i prihvatiti svoju grešku – bez izmotavanja i izlika. To je jedini način kako se treba ponašati kada nešto zezneš ili nekoga povrijediš. Puno je parova to danas prestalo raditi i to je samo još jedna stvar koja može presuditi kada se nakupi previše takvih situacija.

 

 

6.Nemate život izvan veze
Iako bi najradije provodili svo vrijeme zajedno, to nije zdravo. U vezi ste, ali i dalje trebate imati svatko svoje prijatelje i odvojena druženja s njima, hobije, serije koje gledate sami…stvari koje ćete raditi odvojene. Za vezu je bitno da i kada ste u njoj, ostanete svoji i nastavite imate dio života odvojen od veze.

cura i dečko zamišljeni Ohladio se: 6 ponašanja koja imaju dečki u vezi kada im prestane biti stalo

7.Ne otkrivate jedno drugome probleme i traume iz prošlosti
Ti si možda imala sretan i super život, ali neki ljudi nisu imali sretno djetinjstvo ili su bili u problematičnoj vezi. To nisu stvari koje bi se trebale ignorirati. One imaju utjecaj na osobu čak i kada se makne iz tog okruženja. Mogu itekako utjecati na to kako se netko sada ponaša i objasniti zašto se nekako ponaša. Zato je bitno imati i otvoren razgovor o ovoj temi. Ako te primjerice prošli dečko varao, to će utjecati na tvoje povjerenje i u sadašnjoj vezi, ali ako tvoj dečko ne zna za to, može jednostavno misliti da si naporna i da mu ne vjeruješ.

veza ubiti vezu Prekid razlozi za prekid psihologinja problemi koji vode do prekida

Još vijesti