Slika nije pronađena

Intimni trenuci su bitni za vezu, čak i kada su malo neugodni. Nije nemoguće izbjeći takve trenutke. Postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se oboje opustite i da ne bude onih trenutaka o kojima ćeš kasnije razmišljati u negativnom smislu.

Ako ste ti i partner odlučili da je vrijeme za ovaj korak i da ste spremni za seks, nije čudno da se bojiš da će biti neugodno. Bilo da ti je prvi put ili deseti put, nije isključena mogućnost da će biti malo neugodno i čudno. Ne ide sve uvijek po planu, ali ovo je jedan od problema koji je moguće riješiti. Ili barem umanjiti. Postoji 6 dobrih načina za umanjiti neugodnost tijekom seksa – neki od njih će pomoći i tebi. Sve ovisi o tome što je točno problem u tvom slučaju i zašto ti je ovo neugodno.

1.Razmisli dobro jesi li stvarno spremna
Prvo i osnovno. Da, sviđa ti se dečko i jako te privlači, između vas ima kemije i samo želiš strgnuti majicu s njega, ali to ne znači da si spremna i za to da idete do kraja. Ako se brineš što će misliti kada te vidi bez odjeće ili što će misliti jer nemaš iskustva – to ti pokazuje da itekako nisi spremna i da nije vaš odnos još toliko čvrst da bi mu u potpunosti vjerovala. Neugodno ti je jer se ne osjećaš dovoljno sigurno i opušteno s njim i nekada je najbolje ipak još malo pričekati.

2.Pripremi se u smislu da imaš zaštitu
Neugodno može biti i kada situacija postaje sve više i više zagrijana, a onda ispadne da on nema zaštitu. I odjednom postane neugodno jer što sada? Nastaviti i riskirati ili se obući? Jedini pravi odgovor je obući se. Zaštita je najbitnija stvar koju trebate pripremiti, a nemoj računati na dečka da će imati. Zato uzmi stvar u svoje ruke i imaj i ti. Da ne bi bilo neugodnosti oko ovoga, najbolje je dati mu neki hint poput primjerice da se nadaš da se pripremio.

Slika nije pronađena Vodič za cure: Stvari koje ti nitko neće reći o prvom seksu, a koje MORAŠ znati

3.Daj mu do znanja prije da želiš da ide polako
Bit će manje neugodno ako sve ide polako i korak po korak. Brzanje neće nikome pomoći. Ovako ćeš dobiti priliku opustiti se malo više. Sve što ti je bitno možeš mu reći u razgovoru prije i tako osigurati da nema neugodnih trenutaka tijekom seksa. Iako se oni uvijek mogu dogoditi, dobar dio ćete ih izbjeći.

4.Koristi humor kada je neugodna situacija
Ako se i dogodi neka neugodna situacija, iskoristi humor da laganije prijeđete preko nje. Vrijeđanje i ismijavanje su strogo zabranjeni, ali to ne znači da se ne možeš našaliti. Samo pazi da ne prijeđeš granice jer će onda biti još neugodnije. Seks ne mora biti ozbiljan, skroz je u redu i umrijeti od smjeha ako se dogodi nešto smiješno.

Cura i dečko Seks nije jedini način da ti i dečko budete intimni – ovih 10 stvari će vas spojiti na isti način

5.Čitaj govor tijela
Po nečijem govoru tijela možeš lako saznati kako se ta osoba osjeća, a pogotovo će ti to dobro doći u ovakvim trenucima. Možeš lako saznati što nekome paše, a što ne. To će ti itekako pomoći da se opustiš jer ćeš vidjeti da i druga osoba uživa i da ne radiš ništa pogrešno. Skroz je u redu da si malo napeta jer se bojiš da neće i tvoj partner uživati i zato će ti govor tijela pomoći da u tom trenutku znaš da je sve dobro i da se nemaš zašto brinuti.

6.Nemoj se previše truditi i razmišljati
Postoji i takva stvar kao što je previše truda. Možda si čitala na internetu (ili gledala) što i kako bi trebala raditi i onda to sve što si vidjela želiš primijeniti kada dođe trenutak. I to može postati neugodan trenutak jer ćeš više biti u svojoj glavi nego u trenutku. Previše ćeš razmišljati umjesto da se samo opustiš i pustiš da stvari idu svojim tokom. Zapravo puno puta zamislimo u glavi da je nešto neugodna situacija kada u stvarnosti uopće nije.

veza intimnost seks neugodno kako se opustiti neugodan seks

Još vijesti