Slikanje selfija

Bilo kakva tišina na spoju, pogotovo onim prvim spojevima, bit će neugodna i znak da spoj ne ide onako dobro kako bi možda htjela. Izgleda kao da nemate o čemu pričati, a to nikad nije dobar znak.

Svi se jako bojimo neugodne tišine, a onda kako bismo ju izbjegli, nekada krenemo pričati gluposti, stvari koje dobro znamo da ne bi trebali možda izreći na glas, ali sve je bolje od tišine. Skroz je zapravo normalno da se nekada pojavi tišina dok si na nekom od prvih spojeva. Ne znate se još dobro, nervozni ste oboje i trudite se impresionirati jedno drugo. Vrlo je vjerojatno da će u nekom trenutku doći do te tišine – pitanje je samo kako ćete ju riješiti, tj. popuniti. Donosimo ti 8 načina koji mogu pomoći u takvoj situaciji i koji će te spasiti od neugodne tišine.

1.Vrati se na neku raniju temu
Sjeti se brzo o čemu ste ranije pričali i razgovor je baš lijepo tekao? Vrati se na tu temu. Nema veze što ste o tome već pričali. O svakoj temi se uvijek može još pričati, samo moraš pronaći neki drugi kut, nemoj baš ponavljati totalno iste stvari kao i ranije.

2.Sjeti se razgovora dok ste se dopisivali i pokreni jednu od tih tema
Osim razgovora koje ste vodili do sada na spoju, sjeti se i neke teme od jučer ili prekjučer (ili ranije) o kojoj ste se dopisivali i koja vam je bila zanimljiva. Pitaj ga nešto vezano za tu temu ili ispričaj nešto o tome.

3.Postavi neko pitanje koje se nadovezuje na zadnje što je rekao
Bitno je da na spoju ne visiš na mobitelu i da slušaš osobu s kojom si jer će ti tako biti puno lakše održavati razgovori i izbjegnuti neugodne tišine. Nadoveži se na nešto što je zadnje rekao, postavi mu neko dodatno pitanje o toj temi. Ljudi vole pričati o sebi i svojim interesima.

Na spoju Pravila za prvi spoj kojih bi se dečki trebali držati: Cure se slažu da za ovih 11 moraju svi znati

4.Reci nešto o mjestu gdje se nalazite
Nabaci neki komentar o lokaciji gdje jeste. Bilo da ste u šetnji, u kafiću, u kinu…ubaci neki komentar – možda da ti je to jedno od najdražih mjesta i obrazloži zašto ili ga pitaj kako mu se tu sviđa.

5.Uzmi gutljaj pića
Da bi se „spasila“ od neugodne tišine barem na trenutak i dala si vremena brzo smisliti što reći, uzmi gutljaj pića. To će zamaskirati tišinu na kratko i dati ti ekstra sekundu ili dvije da smisliš nešto za reći ili pitati.

6.Reci da moraš na WC
Ako ti gutljaj pića nije dosta, reci da moraš na WC. To će ti dati dosta vremena da razmisliš o čemu pričati i da malo smiriš nervozu. Neugodna tišina neće biti toliko naglašena ako pobjegneš od nje. Nije najbolja strategija, ali kada nema bolje…

Slika nije pronađena Mjesta koja su loš izbor za prvi spoj: Ovih 8 izbjegavaj – a evo i zašto je svako od njih loše

7.Daj mu neki kompliment
Koliko god da ste već dugo na dejtu, bilo 10 minuta ili 2 sata, nikada nije prekasno ili prerano za kompliment. Sigurno ti je nešto na njemu zapelo za oko, bilo na izgledu ili njegovoj osobnosti – daj mu za to kompliment. Osjećat će se bolje i samopouzdanije, dat ćeš mu hint da ti se sviđa i smanjiti neugodnu tišinu.

8.Pitaj kakvo mu je piće/hrana
Vjerojatno je da nešto jedete ili pijete pa evo dobre ideje za tvoje sljedeće pitanje. Pitaj ga kakvo mu je. Iz takvih se jednostavnih pitanja lako stvori razgovor. Možeš i ti nabaciti komentar i reći kako se tebi sviđa to što jedete ili pijete.
 

prvi spoj spoj dejt ljubav neugodna tišina Što napraviti kako ju izbjeći o čemu pričati

Još vijesti