Spoj

Vjerojatno nemaš više iskustva u dejtanju od ove cure! Ona je bila na čak 100 prvih spojeva! Kroz to vrijeme je naučila neke zanimljive lekcije o dejtanju od kojih je izdvojila njih 9, da pomogne svima onima koji su nervozni prije spojeva.

Prvi spojevi su za mnoge noćna mora, pogotovo ako se nalaziš s nekim koga si tek upoznala. I još ako ti se ta osoba jako sviđa! Bit ćemo svi nekada u takvim situacijama pravi kaos. Jedna je cura u posljednje 4 godine izašla na 100 prvih spojeva, piše Your Tango! Htjela je pravu vezu, a najdulje što je uspjela pronaći je od nekoliko mjeseci. Ipak, svi ti spojevi nisu bili uzalud. Nakon toliko odlaska na njih, do sada je naučila neke bitne lekcije o dejtanju i vezama koje je odlučila podijeliti sa svima i možda malo olakšati potragu za ljubavi drugima, kada već ona sama nije imala sreće. Ovo su tih 9 lekcija.

1.Svi želimo ljubav
Nekada se bojimo približiti nekom dečku jer mislimo da je igrač i da ne želi ništa ozbiljno. Pa ipak, ako se nekome stvarno jako svidiš, sve je moguće! Svi žele ljubav, iako ju možda ne traže direktno sada, ali ako se nađe pred njima ta osoba koja je sve što žele, zaljubit će se.

2.Nemoj vjerovati ničemu što dečko kaže na prvom spoju
Ne zato što će ti namjerno lagati, iako neki i to rade. Nemoj vjerovati i početi sanjariti o vama kao paru nakon prvog spoja ako ti on već tada krene govoriti o nekim vašim zajedničkim planovima za budućnost. Tek ste na prvom spoju! Nema još 'vas' ni 'vaše budućnosti'. Nemoj vjerovati tim planovima koje tada spominje.

Jesenski outfiti Što obući za spoj kada vani zahladi? 7 odjevnih kombinacija koje će izgledati i bolje od ljetne haljinice

3.Jedino pravilo koje je bitno je: nemoj se javljati odmah nakon spoja
Uvijek se spominju pravila što se smije raditi na prvom spoju, a što ne smije, ali ova cura kaže da je samo jedno pravilo bitno, a to je da pričekaš da se on tebi javi nakon dejta. Iako to zvuči staromodno, to će ti pokazati koliko je stvarno zainteresiran i koliko mu je bio dobar spoj. Ako se javi, oduševila si ga, ako ne, onda nisi. Jednostavno!

4. Nemoj se bojati biti ti
Nemoj glumiti da si netko drugi na prvom spoju. Čak i ako ti inače svi uvijek govore da si previše brbljava, da si previše tiha, da si previše direktna…što god da si ti 'previše', budi to slobodno i na prvom spoju. Želim mu se svidjeti ti kao ti.

5.Čak iako nisi 100% oduševljena, isplati se otići na drugi spoj
Nisi osjetila vatromet među vama na prvom spoju i to ti je znak da ipak on izgleda nije za tebe. Krivo! Nemoj na prvi spoj stavljati toliko pritisak. Zbog nervoze ne ispadne uvijek savršeno i zato ti se može činiti da to nije to, ali onda drugi put kada se nađete i kada ste već malo opušteniji, možeš skroz promijeniti mišljenje.

6.Samo zato što se ti njemu sviđaš, ne trebaš mu dati priliku
Čak i ako ti dečki ne prilaze toliko često, ne trebaš se baciti na prvu priliku koja naiđe. Pristati se viđati s nekim ili biti u vezi s njim, samo zato jer se ti njemu jako sviđaš, nije baš pametno. Ako on tebe nije toliko oduševio, traži dalje! Možda ti se u tom trenutku tako ne čini, ali bit će još dečki.

Poljubac Kada želiš propasti u zemlju od srama – najneugodnije situacije koje ti se mogu dogoditi na prvom dejtu

7.Nemoj početi tražiti dečka zato jer su svi oko tebe u vezi i vrijeme ti je
Ne postoji vrijeme kada moraš imati dečka i biti u vezi. Što onda ako si već godinama sama ili ako svi trenutno oko tebe imaju nekoga? Ako si sretna sama, nemoj siliti neki odnos, samo zato da bi mogla reći da si i ti u vezi. Bolje je biti solo, nego u vezi s nekim samo zato jer misliš da ti je vrijeme.

8.Ako želiš vezu nemoj samo sjediti i čekati da ti potencijalni dečko padne s neba
S druge strane, ako si spremna za vezu i želiš dečka, moraš i ti sama uložiti neki napor kako bi ga našla, a ne samo čekati da se pojavi. Kreni izlaziti! Ne nužno u klubove, već i na druženja gdje te netko pozove, upiši se na hobi, kreni u teretanu, odi na koncert…

9.Budi strpljiva i nemoj se fokusirati na traženje dečka
Traženje dečka ti ne bi trebao biti fokus u životu. Fokusiraj se na druge stvari, ali sa strane, uvijek krajičkom oka gledaj i budi otvorena za nova upoznavanja. Kada traženje dečka staviš kao glavni fokus, stavljaš si previše pritiska i vjerojatnije je da nećeš tada upoznati i pronaći pravu osobu. Čim prestaneš tražiti, on će doći.

prvi spoj prvi dejt ljubav traženje dečka lekcije iskustvo savjeti

Još vijesti