Slika nije pronađena

Nešto je sasvim staro, nešto je staro s novim štihom, a nešto je sasvim novo, kod nas još neviđeno. Saznajte koje nam TV serije prikazuju najpoznatiji televizijski kanali u godini koja je tek započela.

Tračerica

Ona nam je dobro poznata, a trenutno uživamo u drugoj sezoni i to na drugom programu HTV-a od ponedjeljka do petka oko 22,30 h. Snimljena je prema bestseleru za mlade, priča se temelji na tajanstvenoj djevojci koju svi znaju kao tračericu, a koja otkriva tajne bogatih i slavnih sigurno će zaintrigirati mlađe gledatelje koje zanimaju zapleti prepuni ljubavi i strasti, nestalnih prijateljstava i ljubomore te previranja u imućnom dijelu američkog društva.

Glee

Raspjevane srednjoškolce možemo pratiti na HTV-u 2 ponedjeljkom i petkom u 18,30 sati. Od veljače ćemo pratiti drugu sezonu serije koja je američku publiku svakom novom epizodom ostavila bez daha, dok kod nas ipak nije naišla na takav uspjeh.

One Tree Hill

Ovo je maratonska serija koja je u SAD-u doživjela čak devet sezona, a zadnja se počela prikazivati 11. siječnja te se navodno radi o veoma mračnim pričama. Kako bilo, i hrvatski gledatelji moći će uživati u ovoj seriji i to u popodnevnom terminu na drugom programu HTV-a  nakon što završi prikazivanje serije 'Glee' ponedjeljkom i petkom u 18,30 h.

Degrassi: Nova generacija

Radi se o kanadskoj seriji za mlade koju možete svakodnevno pratiti na HTV-u na drugom programu u dva termina, ujutro oko 10,45 i popodne oko 16,10 h. Serija prati skupinu učenika u državnoj školi Degrassi koji se suočavaju s različitim izazovima kao što su loša slika o sebi, pritisak vršnjaka, zlostavljanje djece, spolni identitet, nasilje bandi, samoranjavanje, tinejdžerske trudnoće, zloporaba droga i smrt. Serija godinama dobija pozitivne kritike je brojne nagrade te se prikazuje u 140 zemalja.

Kath i Kim

Ova serija počela se prikazivati na HTV-u početkom siječnja. U seriji Molly Shannon i Selma Blair glume nekonvencionalnu majku i kći. Kath, vesela, seksi, četrdeset-i-nešto godišnjakinja i njezina egocentrična kći Kim imaju disfunkcionalan odnos pun ljubavi i mržnje, udaljavanja i zbližavanja kakav samo majka i kći mogu imati. Nažalost, kao i mnoge druge dobre stvari, ova se serije prikazuje u kasnom terminu te je rezervirana za noćne ptice – na HTV-u 1 u ponoć i trideset četvrtkom i nedjeljom.

Gilmorice

Subotom i nedjeljom na Novoj TV u terminima od 9 i 8,30 h te isti dan oko 15,30 h možemo pratiti stare dogodovštine vjerojatno najpoznatije serije o majci i njezinoj kćeri tinejdžerici,  Lorelai i Rory.  Radnja serije je smještena u izmišljeni gradić u Connecticutu koji je pun umjetnika i sanjara. 'Gilomorice' je humoristična priča o majčinstvu, prijateljstvu i ljubavi.

Prijatelji

Serija koja se počela snimati devedesetih godina 20. stoljeća i već je nekoliko puta doživjela reprizu. Ipak, koliko god je gledali, uvijek nas uspije nasmijati. Stoga želite li bezbrižnu priču o prijateljstvu i još pokojim začinom zalegnite pred Domu TV svakog dana od ponedjeljka do petka oko 20,40 sati.

Moderna obitelj

Serija je dobitnica mnogih nagrada, a na RTL-u 2 ćemo je moći pratiti od ožujka iako se još ne zna u kojem terminu. Tako ćemo moći uživati u zgodama i nezgodama obitelji Dunphy i Pritchett, kao i vidjeti poznatog glumca Ed O’Neilla, poznatog po ulozi Al Bundyja iz 'Bračnih voda', u potpuno drugačijoj ulozi i okruženju.

Sarah Connor: Kronike

'Sarah Connor: Kronike' predstavlja originalan i iznimno kvalitetan odvojak već kultne filmske priče iz serijala o Terminatoru, uspješnu preradu pogodnu za uzbudljiv okvir televizijske serije čije se novi nastavci očekuju s nestrpljenjem. Spajajući akcijske, znanstveno-fantastične i dramske elemente, autori i producenti serije su kroz devet jednosatnih epizoda prve sezone osvojili naklonost publike. Prikazuje se na RTL-u 2 od ponedjeljka do petka oko 22,30 sati, dakle isto kada i 'Tračerica', no može li ova serija zasjeniti popularne likove iz 'Tračerice'?

Downtown Abbey

Ova serije niže uspjeh za uspjehom, odnosno postiže rekorde gledanosti i uzima nagradu za nagradom. Radnja te hit serije smještena je u godine uoči Prvog svjetskog rata, a u središtu priče je obitelj Crawley te njihove životne kušnje, a radi se o kostimiranom ostvarenju. Od 5. veljače prikazivat će se na HTV-u 1. Zanimljivo je da je ovo britanska serija koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda po najvećem broju pozitivnih kritika.

Ne zaboravimo ni...

Kalifornikacije – u kojoj glavnu ulogu ima David Duchovny. Neobična je to i prilično otkvačena priča o avanturama spisatelja Hanka Moodyja koji neuspješno pokušava izbalansirati privatni život i karijeru. Njegova opsjednutost istinom te nekonvencionalno ponašanje stekli su mnoge poklonike te serija ima vjernu publiku koja uživa u njegovim nevoljama iz sezone u sezonu. Pratiti ga možemo na HTV-u 2.

Bez oduševljenja, molim! – na HTV-u 2 komičar Larry David na duhovit i pomalo ironičan način dočarava nam svoj život.

CSI: Miami – osmu sezonu popularne serije možemo pratiti na HTV-u 2. Nagrađivana forenzička drama brzog tempa u raskošnom okružju i pulsirajućim ritmovima najjužnije američke metropole prati vrhunsku ekipu istražitelja u južnoj Floridi koja se koristi pionirskim dostignućima forenzike i policijskog rada kako bi riješila zločine.

24 – sedmog veljače počinje prikazivanje osme sezone ove hit serije u kojoj glavnu ulogu ima Kiefer Sutherland. Ovo će zasigurno razveseliti ljubitelje akcijskih zapleta.


Zločinački umovi
- 20. veljače u večernjem terminu od ponedjeljka do četvrtka na drugom programu  HTV-a kreće peta sezona popularne krimi serije.

Koje serije vi gledate?

N.LJ.J.

serije TV glee tračerica gossip girl