Slika nije pronađena

Emitiranje najiščekivanijeg domaćeg TV showa, „The Voice – Najljepši glas Hrvatske, počelo je ove subote na HRT-u.

Prva od ukupno 15 epizoda hrvatske inačice showa The Voice obilovala je sjajnim kandidatima koji su pokazali da izbor za titulu Najljepšeg glasa Hrvatske neće biti nimalo lak. Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija trebaju od gotovo stotinu odličnih glasova odabrati po 12 pjevača koji će činiti njihov tim.

Ovo je jedinstveni glazbeni show u kojem je najbitniji glas jer mentori tijekom audicija sjede u poznatim crvenim stolcima kandidatima okrenuti leđima i mogu ih procijeniti samo na temelju njihovog glasa i interpretacije. Ukoliko mentor smatra da je kandidat zadovoljio kriterije i ukoliko ga želi u svome timu, pritišće tipku „Moj glas“. U tom trenutku stolac se okreće i mentor prvi put vidi kandidata. Kada se okrene više mentora, kandidat je taj koji bira u čijem timu želi biti, pa se svaki mentor treba dobro potruditi kako bi pridobio kandidate koje želi i koje će za daljnje faze natjecanja pripremati uz pomoć svojih stručnih suradnika.

Prvu emisiju showa otvorio je zajednički nastup mentora koji su izveli poznati hit sastava OneRepublic, „Counting Stars“. U prvoj od pet emisija u kojima će se prikazivati audicije svi su kandidati izmamili osmjeh na licima mentora i zaslužili njihove pohvale, pa čak ih i rasplesali. Bruna Oberan, Gordan Gregurović i Dino Purić imali su čast da im se okrenu svi mentori. Odlične nastupe također su imali Božidarka Matija Čerina i Bojan Aleksovski kojima se okrenulo po dvoje mentora, a po jednog mentora svojim nastupima osvojili su Mateo Pilat, Karlo Cvetković, Valentina Trstenjak i Dora Vestić. Čak i kandidati koji nisu prošli na audiciji stavili su mentore u nedoumicu – okrenuti se ili ne – jer su pravo nastupa na audiciji dobili samo dobri pjevači, pa su o prolasku uistinu odlučivale nijanse. U prvoj emisiji Indira je za svoj tim odabrala troje kandidata, a Jacques, Tony i Ivan po dvoje.

Do iduće subote „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ možete pratiti putem službene web stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu. Kako je ovo prvi projekt za koji HRT koristi sve svoje platforme, vijesti vezane za show također možete pratiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09:30 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija. Show se subotom navečer, osim na Prvom programu Hrvatske televizije, može pratiti i putem live streama na službenim stranicama showa.

„The Voice - Najljepši glas Hrvatske“ natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu „The Voice of...“,  u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.

The Voice show

Još vijesti