Slika nije pronađena

O prolasku natjecatelja ovaj put odlučila je isključivo publika.

Ovaj vikend se u finale showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske” plasiralo četvero pjevača, po jedan iz svakog mentorskog tima. To su Marin Jurić Čivro iz Ivanovog tima, Mateo Resman iz Indirinog, Jure Brkljača iz Tonyjevog i Nina Kraljić iz Jacquesovog tima.

U subotnjoj emisiji nastupilo je osmero polufinalista, po dvoje iz svakog tima. Posljednji put borili su se protiv natjecatelja iz svog tima. I ovoga puta, za četvero njih je natjecanje završilo. O ulasku u finale odlučili su isključivo telefonski glasovi gledatelja, odnosno slušatelja Hrvatske radiotelevizije.

Nakon izvedbi svojih natjecatelja, mentori su mogli samo dati preporuku, odnosno reći koga bi i zašto odabrali da imaju tu mogućnost. No, zato su odlučili zapjevati sa svojim kandidatima nakon njihovih nastupa. Ivanov tim izveo je pjesmu „Treblebass” grupe Svadbas, Indirin „Najbolje od svega” grupe Colonia, Tonyjev „Treba imat’ dušu” grupe Atomsko sklonište te Jacquesov „True Colors” Cyndi Lauper.

Prvi je na redu bio Ivanov tim.

Iva Gortan je polufinale otvorila izvedbom Aviciijeve pjesme „Addicted to You”. Ivan se prisjetio kako je on bio jedini koji joj se okrenuo na audiciji i istaknuo koliko je napredovala. Ušla je na „mala vrata” i sve je bolja i bolja, a večeras je bila fantastična, kazao je Ivan.

Nakon Ive, Marin Jurić Čivro otpjevao je Hozierovu pjesmu „Take Me To Church”. Ivan je rekao da su do posljednjeg trena radili na pjesmi i ispravljali greške te da je Marin sjajno otpjevao.

Da može, teško bi odlučio koga povesti u finale. Vezao se uz njih i istaknuo kako su oboje posebni i pjevaju iz srca.

Publika je odlučila da je prvi finalist Marin. Drago mu je da je ušao u finale iako nije razmišljao o tome i priremao se na obje opcije. Samo je želio otpjevati kako treba i opustiti se. Iva nije razočarana, nastavit će sa svojim životom i s glazbom. Sretna je zbog Marina i zahvalila je cijelom timu. Ivan je istaknuo kako je ona „gotova osoba” spremna za glazbenu karijeru.


Drugi tim bio je Indirin.

Mateo Resman je otpjevao pjesmu „Ostala si uvijek ista” Miše Kovača u verziji Toše Proeskog. Rasplakao je svoju mentoricu koja je kazala da je imati ga u timu veliko blago. Rekla je da je on jedna velika emocija s divnim glasom što je publika prepoznala.

Ana Opačak izvela je pjesmu “La Vie En Rose” Edith Piaf . Indira joj je kazala da izgleda čarobno i da je pjevala prekrasno, poput slavuja. Čast joj je što je dio njezinog tima.

Kazala je kako su i Mateo i Ana divni talentirani ljudi, potpuno različiti i savršeni, a publiku je pozvala da glasuje za svog favorita.

Publika je odlučila da u finale ide Mateo. Na show ne gleda kao na natjecanje, ali sam prolazak mu daje dodatno samopouzdanje i zadovoljstvo mu je što ga je birala publika. Ana nije razočarana i zadovoljna je kako se predstavila te kako ju je show iznio. Za finalom žali jedino zbog pjesama koje bi još željela otpjevati.

Treći tim bio je Tonyjev.

Alen Bičević otpjevao je pjesmu „Ti si mi u krvi” Zdravka Čolića. Tony je kazao da je to bio Alenov najbolji nastup dosad, a pjevanje lijepo i kontrolirano.

Jure Brkljača izveo je pjesmu „Tu noć kad si se udavala” grupe Prljavo kazalište. Tony je pohvalio njegov nastup, kao i Jurine autorske pjeme i ponosan je na njega.

Istaknuo je kako su i Jure i Alen veliki talenti. Ne bi mogao predvidjeti tko će proći, ali smatra da je „tijesno” i neizvjesno.

Glasovi publike u finale vode Juru. Prolazak mu znači da ga je publika prihvatila i da ga podržava. Alenu je velika čast biti i u polufinalu, tako da nije razočaran. Tony mu je rekao da se ne mijenja jer je baš onakav kakav treba biti. Poručio mu je da će surađivati s njim.

Četvrti i posljednji bio je Jacquesov tim.

Dino Petrić je izveo pjesmu „Hero” Enriquea Iglesiasa. Jacques mu je rekao da je bio sjajan te da je i mao osjećaj da pjeva nekom posebnom. Dino je diplomatski kazao da je pjevao svima.

Nina Kraljić otpjevala je pjesmu „Nothing Else Matters” grupe Metallica. Jacques joj je rekao da je kraljica glasa i prisjetio se da joj je još na audiciji rekao da je za njega „The Voice”, što je i ostala, bez obzira na ishod.

Jacques je rekao da su i Dino i Nina krasni mladi ljudi puni poštovanja i čestitao je njihovim roditeljima. U ovom trenutku je zahvalan što ne mora odlučivati.

Publika u finale vodi Ninu. Ishod joj je bio nezamisliv, kao i to što je show došao do samog kraja. Osjećaji su miješani, sretna je, ali i tužna zbog Dine. Dino nije nesretan i misli da bi svatko trebao biti zadovoljan što je dio ovog showa, pogotovo kada se radi o plasmanu u polufinale.

Gledatelji su, osim glasovajem, u emisiji sudjelovali i svojim komentarima kao i fotografijama putem svih društvenih mreža. Isto tako, 15 minuta prije i 30 minuta poslije emisije, na stranici web.hrt.hr emitiran je ekskluzivni program iz studija „The Voicea”.

Samo sedam dana dijeli nas od kraja prve sezone showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Natjecatelji su prošli audicije na slijepo, pobijedili u glazbenim dvobojima i osvojili publiku u nastupima uživo, ali samo jedan ili jedna može pobijediti.

Čiji je tim pobjednički i tko će osvojiti titulu Najljepšeg glasa Hrvatske saznat ćemo za tjedan dana. Posljednja emisija showa na rasporedu je u subotu, 25. travnja na 1. programu HTV-a i 2. programu Hrvatskog radija od 20:00 sati.

Do tada “The Voice – Najljepši glas Hrvatske” možete pratiti putem službene web stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu. Uz to, vijesti vezane za show možete pratiti u srijedu i petak od 9:35 sati na Drugome programu Hrvatskoga radija.









Foto/Izvor: hrt.hr
I.N.

The Voice show

Još vijesti