Slika nije pronađena

Iako svoju majku ne bi mijenjali ni za što na svijetu, barem smo jednom pomislili gledajući omiljenu seriju kako bi bilo fora da nas usvoji mama glavnog lika. Tu se radi o vrlo opuštenoj i fora ženi koja skroz kuži svoju djecu ili je njihova najbolja prijateljica, ali moramo znati da se to odvija samo u Hollywoodu.

Neke od cool mama s ekrana su tvrdoglave, neke svojeglave, a neke skroz smiješne, no, one sve imaju jednu zajedničku stvar – njihova djeca, ali i gledatelji ih obožavaju. Oni malo stariji će se prisjetiti da su gledajući Princa iz Bel-Aira i uz Carltona i sami bili djeca tete Vivian.

Zašto? Jer je ona tako cool, a ujedno i požrtvovna majka koja bi napravila sve za svoju obitelj. Ove žene nećemo nikada zaboraviti jer one su najcool mame s tv ekrana:


Lorelai Gilmore iz serije Gilmoreice

Ona nije kao sve mame, ona je skroz cool mama za koju su često mislili da je starija sestra kćeri Rory. Lorelai je najbolja prijateljica svojoj kćeri, a njihov odnos bi trebao biti uzor svim majkama i kćerima na ovoj planeti.


Clair Huxtable iz serije Cosby show

Clair je savršena kombinacija elegantne žene i borbene lavice, a ona ima sve: ima inteligenciju jer se obrazovala na fakultetu, ali ima i uličnu inteligenciju jer je prirodno pametna. Ova mama je uvijek mogla pobijediti u svađi s mužem ili s djecom, ali jednako tako ih je i nasmijavala. Baš kao i sve nas.


Claire Dunphy iz serije Moderna obitelj

Iako Claire često nije baš opuštena jer stalno mora dovoditi svog muža u red i djecu tinejdžere, ona je skroz cool i urnebesna. Claire se koristi sarkazmom pa tako obara gledatelje s druge strane ekrana, a i to joj pomaže da lakše prođe kroz svakodnevne obiteljske obaveze.


Kitty Forman iz serije Lude 70-e

Nema slađe mame od Kitty, a njen osmijeh, koji se stalno nalazi na njenom licu nije lažan. Ova mama je prigrlila sve prijatelje svog sina tinejdžera te im bila poput njihove majke. Ona ih je uvijek nečime počastila, a najviše dobrim savjetom ili smijehom. Osim toga, Kitty je jako voljela pričati i valjati fore pa su se zato svi i skupljali u podrumu njenog sina Erica.Lois iz serije Malcolm u sredini

Kada smo bili djeca činilo nam se da je Lois totalno prestroga prema svojim sinovima, a kako smo odrasli vidimo da je bila preblaga. Iako je stroga, ona je uvijek bila pravedna, a osim toga, jako je pametna i ima smisao za humor. Za svoju obitelj uvijek želi sve najbolje, ali uz petero muške djece i blesavog oca, svakako je ona morala biti čvršća ruka u kući.Marge Simpson iz serije Simpsoni

Marge je mama koja je uistinu pretrpjela svašta, a ponajviše od svog lijenog muža Homera i vragolastog sina Barta. No, ona i dalje ima smisao za humor te želi sve najbolje za svoju obitelj. Od svih ljudi, ona najbolje zna kako s Homerom i k tome, voli ga do kraja bez obzira na njegove preočite mane. Svoju djecu ohrabruje te im je uvijek podrška, a sebe gotovo uvijek stavlja na posljednje mjesto.Catelyn Stark
iz serije Igra prijestolja

Premda ju je snašla neočekivana i okrutna smrt, Catelyn Stark je bila naša omiljena mama neko vrijeme. Iako ima puno djece, o svima se jednako dobro brinula te joj je uvijek bilo važno da su joj djeca na sigurnome. Ona je bila skroz čvrsta te je nakon smrti svoga muža dobro vodila obitelj, ali nažalost, dogodila joj se tragedija. Važno je napomenuti kako je ona za vrijeme svog života angažirala ženu viteza da brine o njenoj djeci koja su bila daleko od nje.Mary Cooper iz serije Teorija velikog praska

Istina je, Sheldonova mama je najcool mama! Premda ima stereotipna uvjerenja o nekim stvarima i premda se njena duboka kršćanska uvjerenja ne slažu sa znanošću koju zastupa njen sin, ona je i dalje otvorena prema stvarima kojima se on bavi. Osim toga, uvijek mu pomaže premda on ima dosta godina i voli njegove prijatelje te je svima njima poput majke. Isto tako, Mary se jako voli šaliti i vedrog je duha.


I.P.

Pročitajte još:

Kad roditelji pokušavaju biti cool pred tvojim prijateljima: totalni neugodnjak!

Kakav `prank`: mama uvjerila kćerku pod anestezijom da je Rihanna

Otkrili najveće laži koje su rekli svojim mamama

mame cool mame mame s tv ekrana

Još vijesti