Slika nije pronađena

Koliko god mi voljele našu majku dobro znamo koliko iritantnih stvari možemo čuti iz njenih usta. Znamo da većinu stvari kaže zato što nas voli i što nam želi sve najbolje, ali ponekad nas to živcira.

`Jednog dana ćeš vidjeti da sam bila upravu` reče nekoliko stotina puta svačija mama na planeti, ali moramo priznati – opet nije pogriješila. Mame kažu puno toga što nas živcira, ali bi trebali malo `olabaviti` u vezi toga.

Nerazumijevanje dolazi jer ona više nije tinejdžerica, a nama se sve čini super dramatično i osobno. Kada nam `zvocanje` dozlogrdi pitamo se zašto ona pokušava upravljati našim životom, a s druge strane znamo odgovor i na to – zato jer želi sve najbolje za nas.

Samo je jedna mama pa potajno kužimo da je u pravu, ali nas jako nervira kada nam ovo govori:

`Budeš li toliko kolutala očima ostat će ti na drugoj strani lubanje`

Jasno nam je da ovo nije istina, ali nam je isto tako jasno što je mama time htjela reći. Kolutanje očima je ružna navika koja nas može dovesti u neugodne situacije jer ćemo ostaviti dojam da smo bezobrazni, nekulturni i zatvoreni. Osim toga, djeluje vrlo djetinjasto.


`Za pola godine nećeš se ni sjećati te simpatije`

Premda se čini da nećeš nikada preboljeti Josipa iz susjednog razreda koji te odbio i tako ti slomio srce, znaš i sama da je mama upravu kada kaže da ga se uskoro nećeš ni sjećati. Vjeruj mami kada ti to kaže jer ćeš njegov `seen` brzo preboljeti.


`Previše si pogrbljena`

Koliko te samo mama puta upozorila na to da ti je `držanje nepravilno` i da si `previše pogrbljena`? Sigurno milijun, ali ona je upravu. Pogrbljeno držanje je jako loša navika koje se teško riješiti kasnije u životu pa je zato bolje da na to obratimo pažnju.`Ne bi trebala biti toliko lijena i odgađati učenje`

`Učim bolje pod stresom` je rečenica koju ponavlja svaki ljenjivac, ali mama zna da je to glupost. Kada se konačno vratimo kući iz škole želimo se odmoriti, a vikendom pogotovo pa često odgađamo učenje za noć prije ispita što nam rijetko kada donese nešto dobro.


`Preglasno slušaš glazbu!`

Istina je da preglasna glazba koja krešti iz naših slušalica može naštetiti našim bubnjićima i sluhu. Mama je upravu, nekada uistinu preglasno slušamo glazbu, a ništa nije vrijedno našeg zdravlja pa čak ni najnoviji Beyoncein album.


`Rad i trud se isplate`

Zvuči kao kliše koji mama stalno ponavlja, ali to je tako. Ništa dobro ne dođe lako nego se za to trebamo potruditi bez obzira na to radi li se o dobrim ocjenama, poslu, uspjesima u sportu, ljubavi – trud se isplati.`Ne treba ti sve što imaju tvoji prijatelji`

Čim si vidjela da je Maja kupila cool kožnu jaknu i mobitel odmah i ti to želiš? Sjeti se da je mama upravu kada kaže da ti nije potrebno sve što imaju tvoji prijatelji jer to nije nešto što ti je neophodno. Iako ti se neke stvari čine baš fora i ti bi ih htjela razmisli još jednom je li to zaista ono što želiš.Izvor: gurl.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Kako se naš odnos s majkom mijenja tijekom godina

10 znakova ti je mama istovremeno i najbolja prijateljica

Stvari koje nećemo morati govoriti roditeljima kada odrastemo

mama mame izjave

Još vijesti