Slika nije pronađena

Do odgovora je došao tako da je skupljao različite informacije o svakom od likova – od toga koliko je svatko od njih pričao u seriji do toga tko se najviše pojavljivao u kadru pojedinačno.

Ove je godine prošlo 15 godina od kada je izašla zadnja epizoda serije 'Prijatelji', a iako je to bilo tako davno, i dalje je svi gledaju i obožavaju. Postigla je toliku popularnost da je postala kulturni fenomen i teško je pronaći osobu koja nije pogledala nijednu epizodu. A koliko god dobro poznavali ovu seriju i njene likove, teško je pronaći odgovor na jedno pitanje – tko je glavni lik? Radnja se cijelo vrijeme vrti oko ekipe prijatelja koju čine Ross, Joey, Rachel, Monica, Chandler i Phoebe, pa ne čudi da se čini kao da su svi glavni likovi. Jedan je istraživač koji je istovremeno i fan serije, Yashu Seth, odlučio ipak doći do podatka koji je prijatelj najglavniji. Odlučio je napraviti istraživanje na temelju svih izašlih epizoda.


U jedan je program ubacio transkripte svih 10 sezona serije, a ovo su rezultati koje je dobio.
Prva stvar koju je odlučio gledati je koji lik ima najviše izgovorenog teksta. Po ovome je otkrio da su na prvom mjestu Ross i Rachel, koji su svatko izgovorili preko 100 000 riječi, dok je lik koji je imao najmanje teksta Phoebe, koja ima oko 85 000 riječi, što i nije prevelika razlika. Tako je zaključio da po ovome, nijedan lik nije imao pretjerano poseban tretman.
Druga stvar koju je odlučio izdvojiti je tko se najviše pojavljivao u kadrovima. Tu je na vrhu Chandler s preko 1 400 scena, a u stopu ga prate Rachel i Ross s oko 1 370 i 1 330 scena. Najmanje ima opet Phoebe. Bitno je napomenuti da je gledao samo scene u kojima su likovi nešto govorili.


A tko ima najviše samostalnih pojavljivanja u kadru, u kojima je bez ostalih prijatelja? Ovdje je ponovno s najvišim brojem Ross – s 150 individualnih scena. Na drugom je mjestu Joey s 130 pojavljivanja, na trećem je mjestu Phoebe, a zadnja je Monica,

Kako svaka epizoda serija ima ime, odlučio je vidjeti i koji se od likova najviše pojavljivao u nazivima epizoda. U ovoj kategoriji predvodi Rachel s 27 epizoda, a slijedi je Ross s 24, dok je na zadnjem mjestu opet Monica, čije se ime pojavilo u nazivima samo 8 epizoda.

Kada se svi ti podaci usporede, zaključak je da je glavni lik serije Ross!


Ili je u svim kategorijama bio na prvom mjestu ili vrlo vrlo blizu na drugom. Iako je Ross glavni, Chandler i Joey su dobili titulu glavnog para (dvojca) serije – oni su likovi koji su se najviše pojavljivao zajedno.


Tijekom proučavanja svih tih podataka Yashu je i odlučio provjeriti koja je lokacija bila glavna. A iako bi pomislili da je to Central Perk, nije – već Monicin stan. Čak se 26% scena snimalo ovdje, dok njih samo 16% u omiljenom baru.

Foto: Imdb

M.T.

Otkrivamo vam 10 nedoumica vezano uz seriju 'Prijatelji' – sad konačno možete mirno spavati!Popis najboljih - ovo su legendarne humoristične serije koje nam NIKAD neće dosaditi

Bezvremenska serija osvaja i dalje - Tinejdžeri otkrili zašto toliko vole 'Prijatelje' i tko im je najdraži lik!

Pogledajte još:


prijatelji glavni lik Istraživanje serija likovi friends