too hot to handle

Dejting reality emisije su zabavne za gledati jer uvijek bude neke drame, ali se i rode simpatije među natjecateljima i povrate nam vjeru u ljubav. Prije nego i primijetiš navučeš se na ovakvu emisiju. A što kada bi znala da sve što gledaš nije slučajno, već namješteno?

Svi smo svjesni toga da u nekoj mjeri reality emisije budu namještene, ali se uvijek nadamo da je to u nekom manjem dijelu i da je većina toga ipak stvarna. Pogotovo kada se radi o takvim ljubavnim emisijama. One su uvijek najzanimljivije i najdramatičnije! Producenti imaju prste u svemu što se događa, a koliko utječu na krajnji sadržaj koji mi gledamo i koliko je toga stvarno namješteno? Buzzfeed je sakupio iskustva kandidata iz prijašnjih, stranih, realityja koji su otkrili neke prilično zanimljive tajne.

1.Producenti namjerno ljute kandidate prije nego se upale kamere

Ako ti se nekada činilo da su kandidati previše živčani i da imaju ispade bez razloga, do toga vjerojatno nije došlo samo tako i nije samo reakcija na situaciju koju smo mi gledatelji vidjeli. Producenti će dok su ugašene kamere nekada namjerno pokušavati naljutiti kandidate, tako da kada se upale kamere, bude veća drama.

2.U finale idu oni koji imaju najviše pratitelja na društvenim mrežama

Reality emisije moraju ostati jednako zanimljive od početka do kraja, a ako ispadnu natjecatelji zbog kojih najviše ljudi gleda taj show, pada im gledanost. Osim što je u posljednje vrijeme postala praksa da u takve emisije idu influenceri i Instagram modeli koji imaju puno pratitelja, isto tako, u finalu će sasvim sigurno završiti oni koji imaju najviše pratitelja na društvenim mrežama. Sve za promociju!

3.U emisijama ljubav traže natjecatelji koji su već u vezi

I dok se mi gledatelji zaljubimo u neki par jer se baš čini da su kliknuli i da će ostati skupa i nakon što emisija završi – realnost je da netko od njih možda već i je u vezi i sve je samo show za gledatelje. Jedna je cura na Redditu ispričala kako je imala prijateljicu koja je bila na jednom dejting showu. Bio je to jedan od onih gdje se tri natjecatelja natječu za dejt s djevojkom. Producenti su znali da je u vezi, pa su uzeli i njenog dečka u emisiju, kao jednog od natjecatelja koji će se boriti za nju. I tako su se oni pravili da se ne znaju i da su se tada prvi put upoznali, ona je flertalo pomalo i s drugim kandidatima, i na kraju naravno – odabrala svog dečka.

4.Kandidati imaju 'uloge'

U svakom realityju možeš vidjeti da postoje isti tipovi kandidata poput pravog romantičara koji sanja o srodnoj duši, ona osoba koja radi uvijek dramu, osoba koja je 'glava' i glumi odgovornost. Sve se te uloge dodjeljuju prije emisije i svatko od kandidata zna kako se treba ponašati.

5.Iza kamere su pomoćnici koji daju upute

Ono što gledatelji ne vide, je da na svim tim snimanjima ima hrpa asistenata koji prate da se sve događa kako treba. Oni govore kandidatima gdje trebaju ići, gdje trebaju sjesti… Još jedna stvar koju mi ne vidimo je koliko se zapravo kandidati druže. Puno njihovih razgovora i druženja bude srezano jer se izbacuju dijelovi koji nisu zanimljivi.

6.Natjecatelji su amaterski glumci

Jedna je osoba ispričala da ima prijatelja glazbenika u LA-u koji se prijavio za tako neki show. Iako je bio on i glumio sebe, producenti su mu izmislili pozadinsku priču koje se trebao držati. Čak su našli i curu koja je glumila da je njegova bivša. Sve kako bi napravili zanimljiviju i dramatičniju situaciju.

7.Nekada imaju i točan tekst koji moraju govoriti

Producenti idu toliko daleko s manipulacijom situacija da ponekad napišu i točan scenarij kojeg se kandidat ili kandidati trebaju držati. Moraju reći ono što im je određeno, htjeli oni to ili ne, jer ipak su u ulozi svojevrsnih glumaca.

8.Svađe i romanse su fejk

U bilo kakvom realityju, ne mora biti isključivo dejting reality, ovakve dramatične situacije, poput zaljubljivanje ili velikih svađa, često budu isplanirane unaprijed. Naravno da je nemoguće da će se netko zaljubiti unutar dva dana, ali radi gledanosti, kandidati to glume. Drame poput svađa, prijevara, zaljubljenosti, to je ono što drži gledatelje zainteresiranima i to je ono što im onda producenti emisije i daju.

Pogledajte još:

KVIZ: U koju bi se domaću reality/talent emisiju trebali prijaviti?

Ispada da je Zayn itekako zaslužio nogu – saznalo se da je i varao Gigi s reality zvijezdom

Netflixov novi fejl: Tek je izašao nastavak popularnog teen filma i već su ga svi popljuvali

iza kamere dejting emisija reality emisija tajne iza scene Love Island too hot to handle

Još vijesti