Bridgerton

Radnja serije je smještena u prošlost, u vrijeme kada su se djevojke odijevale prilično drugačije nego danas. Kako bi serija bila što bolja i kostimi koje nose glumci moraju biti što bolji i izgledati stvarno kao da su iz tog vremena.

Ovisno u tome u koje je vremensko razdoblje smještena radnja neke serije ili filma, kostimi koje nose glumci moraju odražavati to vrijeme. Inače se gubi na vjerodostojnosti i to nije to. Serije poput „Bridgertona“ ili „Downton Abbeya“ su smješteni u vrijeme kada su se djevojke i žene odijevale prilično drugačije nego danas. Za svaki su se dan nosile duge haljine kakve mi danas nosimo samo za svečane prigode. Sastavni dio svakog outfita su bile haljine do poda, korzeti i kao i krinoline.

Bridgerton Pripreme za treću sezonu „Bridgertona“: Jedan od glavnih likova se ne vraća u novoj sezoni

Vjerujemo da nije lako nositi takve kostime po 10 i više sati kada se snimaju filmovi i serije, jer to je otprilike vrijeme trajanja radnog dana glavnih glumaca u serijama. S jednim dijelom outfita glumice sa seta „Bridgerton“ nikako nisu bile zadovoljne i sada su redatelji pokleknuli i odlučili im to maknuti iz kostima. Radi se o korzetima.

Razlog zašto su imali problema s korzetima, kako piše The Sun, je u tome da su imale zdravstvenih smetnji jer nisu navikle nositi nešto takvo toliko dugo u danu. Glumice su počele po tijelu dobivati masnice od toliko nošenja korzeta, a neke su imale i problema s disanjem. To su samo neki od problema koje su imale, a tu je problem i slike o savršenom izgledu tijela koja se šalje gledateljima.

Sex Education - 2 Iz serije „Sex Education“ odlazi jedan od glavnih glumaca – neće biti isto bez tog lika

Promovira se što uži struk i što širi bokovi, koji su danas nerealni standard izgleda tijela. Iako se u serijama taj oblik tijela dobiva uz pomoć odjeće, boje se da bi gledatelji to mogli pogrešno shvatiti i postaviti si nerealne ciljeve oko izgleda vlastitog tijela. Tako da od sada, u „Bridgertonu“ više nećemo gledati prave korzete, već će glumice moći nositi svoje normalno dolje rublje.

Bridgerton serija Netflix drama tip odjeće problemi na snimanju iza kamere glumice žalbe Zdravstveno stanje

Još vijesti