Slika nije pronađena

Prva sezona X  Factor Adrie, domaće inačice svjetski poznatog britanskog glazbenog reality talent showa X Factor, započela je s emitiranjem diljem regije krajem listopada 2013. godine.

Kao i u izvornoj britanskoj verziji, glavni cilj X Factor Adria showa pronaći je novi pjevački talent putem mnogobrojnih javnih audicija koje se, u srpskoj produkciji ovog showa, odvijaju u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te Makedoniji, a emisija svakim danom osvaja sve više poklonika i iz Hrvatske.

Da bi se u moru prijavljenih kandidata izabrali oni uistinu najbolji, odgovoran je četveročlani žiri kojeg u X Factor Adiriji čine pjevačica, model i glumica Emina Jahović, pjevačica i skladateljica Kristina Kovač, rock glazbenik i osnivač grupe Piloti, Zoran Lesendrić, te jedan od najpoznatijih srpskih pjevača, skladatelja i producenata, Željko Joksimović.

Tako smo nedavno imali prilike vidjeti 13-godišnju Ilmu Karahmet koja dolazi iz Kiseljaka, a žiri je oduševila svojom izvedbom pjesme 'Ima jedan svijet' Zorice Kondže.

Osim talentirane Ilme, žiri i publiku impresionirao je i 20-godišnji Lukian Ivanović, student iz Banja Luke čija izvedba balade je toliko bila emotivna da je žiri izjavio kako je pjesmu zapravo oplakao. Ništa manji dojam nije ostavila ni Vanja Mišić iz Banja Luke otpjevavši „Neki drugi dan“ Natali Dizdar, nakon čega ju je članica žirija Kristina Kovač nazvala balkanskom Norah Jones. 

Najveće iznenađenje sinoćnje emisije bio je maskirani kandidat za kojeg se naknadno ispostavilo da je poznati rock glazbenik Milić Vukašinović, nekadašnji član i osnivač grupe Vatreni Poljubac i bubnjar kultnog rock sastava Bijelo Dugme. Je li je ovaj strastveni glazbenik uspio nadmašiti mnogo mlađe od sebe i proći dalje te kakvi su ostali kandidati pratite na službenoj stranici X Factor Adria!

X factor adria reality

Još vijesti