Slika nije pronađena

Iako život slavnih glazbenika uvijek zamišljamo kao glamurozan, savršen i poželjan, nije uvijek tako. Nije lako biti dio benda, naročito poznatog poput One Direction ili Fifth Harmony.


Svim članovima poznatih i nepoznatih bendova događaju se neke zajedničke stvari – mi vam donosimo osam činjenica s kojima se ponekad nije lako nositi:

1. Solo angažmani jednog od članova okidač su za svađe – 'raspad' Fifth Harmonyja započeo je nakon što je Camila Cabello objavila pjesmu sa Shawnom Mendesom 'I Know What You Did Last Summer'. Nakon što je napisala tu pjesmu, željela je pisati više tekstova za 5H, ali joj cure nisu dozvolile, a ona je nastavila dobivati nove ponude od producenata. Budući da se željela ostvariti samostalno, izašla je iz benda.


2. Slava loše utječe na mentalno zdravlje – cilj svakog benda je postati poznati i etabliran, ali kada se to dogodi, ne ostanu svi članovi zdravi. Stalna putovanja i nastupi utjecali su na zdravlje Liama Paynea koji se počeo alkoholizirati kako bi podnio tempo koji mu je nametnuo One Direction. Imao je problema sa spavanjem i opuštanjem jer nije bilo vremena za pauzu. U tom trenu mu je šetnja prirodom bio nedosanjan san.

via GIPHY


via GIPHY


3. Jedna član benda je uvijek ključan – u slučaju 1D to je Harry Styles. Dečki ni ne pomišljaju da se ponovno okupe bez njega u kombinaciji jer je on glavna karira. On ih sve povezuje.

4. Međuljudski odnosi u grupi mogu biti poremećeni – Camila Cabello je dugo šutjela o razlozima svojeg odlaska iz grupe – jer nije željela da fanovi znaju kakvo je stanje ustvari. U intervjuu za Rolling Stone je izjavila: 'Nisam željela uništiti snove... Fanovi vjeruju u nešto prekrasno. Nitko ne vidi što se događa u backstageu'.

5. Članovi benda nisu ni približno bliski kao što mislimo da jesu – nakon što je Zayn napustio One Direction, fanovi se nisu mogli načuditi njegovoj izjavi za Us Weekly, kada je rekao da uopće nije u kontaktu sa svojim bivšim kolegom, Harryjem Stylesom. S drugim dečkima se čuje povremeno, ali s Harryjem navodno nije pričao ni kada su bili zajedno u bendu.

via GIPHY


6. Fanovi mogu uništiti prijateljstvo članova benda – nakon što se počelo spekulirati o Larry Stylinsonu (vezi Harryja Stylesa i Louisa Tomlinsona), dečki su se morali udaljiti jedan od drugoga kako bi šuškanja prestala i kako bi zaštitili svoje tadašnje djevojke. Zahladili su odnose, iako su bili dobri prijatelji.

7. Prijateljstvo članova benda može biti seksualizirano – ono što se dogodilo Louisu i Harryju, dogodilo se i Lauren Jauregui i Camili Cabello – fanovi su ih zamišljali zajedno u ljubavnoj vezi, a bile su samo dobre frendice. Lauren se oko toga oglasila na Twitteru i ušutkala spekulacije, ali i ostala povrijeđena.

via GIPHY


8. Menadžment pokušava ugušiti kreativnost glazbenika – jedan od razloga zašto je Zayn napustio 1D je upravo ovaj. 'Postojala je koncepcija što menadžeri žele od benda, a ja se nisam 100% slagao s njom'. Ukratko, bendovima se lako može dogoditi da pjevaju nešto što ne žele (svi).

Foto: Profimedia/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

WOW Oni su prehot - top lista dečki iz boybendova u koje smo zaljubljene

Najbolji bendovi iz filmova i serija za koje smo uvijek željeli da postoje

Poznati bendovi koji su se originalno drukčije zvali

Šokantno girlband bend činjenice boyband glazba