Slika nije pronađena

Riječ je o grupi Queen i o pjesmi 'Bohemian Rhapsody'. Objavljena je davne 1975. godine i od tada se vrti... Prije dva dana je originalni spot dosegnuo 1,6 milijardi pregleda i preslušavanja i pretekao 'Sweet Child O'Mine' Guns N Rosesa i 'Smells Like Teen Spirit' Nirvane.


Universal Music Group (UMG), koji predstavlja Queen, je do tog podatka došao tako da je izbrojao ukupni broj preslušavanja na svim dostupnim streaming servisima.

Time je 'Bohemian Rhapsody' postala najslavnija i najemitiranija pjesma 20. stoljeća. Predsjednik UMG-a je tim povodom rekao: 'Pjesma 'Bohemian Rhapsody' jedna je od najvećih pjesama jednog od najvećih bendova u povijesti. Ponosni smo što predstavljamo grupu Queen i oduševljeni smo što je pjesma inspirirala nove fanove diljem svijeta više od četiri desetljeća nakon objavljivanja'.

Gitarist i osnivač benda, Brian May, je izjavio 'Rijeka rock glazbe pretvorila se u potoke. Jako sam sretan što naša glazba još uvijek teče do maksimuma'.

Dio zasluga sigurno se može pripisati i istoimenom filmu u kojem Freddieja Mercuryja utjelovljuje Rami Malek. Rami je nominiran za Zlatni globus za glazbenu izvedbu, a očekuje se i da će biti nominiran za Oscara.


Pet tjedana od premijere na blagajnama  kina je zaradio 600 milijuna dolara, a ako ga još niste pogledali, još uvijek možete... U našim kinima igra od 1.11., tako da požurite!

Foto: YouTube/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

Najslušanije pjesme ovog ljeta – koja od njih je kod tebe stalno na repeatu? ANKETA

Za prave ljubitelje Božića – nove božićne pjesme koje možeš staviti na repeat već sad

LOL Popis glazbenika koji ustvari ne pjevaju svoje pjesme – je li među njima i tvoj omiljeni?

Bohemian Rhapsody queen pjesma 20 stoljeće hit