Slika nije pronađena

Dok s nestrpljenjem očekujemo novi nastavak popularnog filmskog serijala 'Igre gladi', nedavno smo mogli doznati i tko sve potpisuje pjesme koje će biti objavljene na pratećem soundtracku, na kojem se posebno ističe ime Christine Aguilere, koja će se predstaviti s pjesmom 'We remain'.

To je ujedno i veliki povratak višestruko nagrađivane pjevačice, koja je i jedna je od izvođača s najvećim brojem prodanih singlova. Još kao djevojčica započela je pjevati na raznim natjecanjima, a iako je njezin talent već tada bio zamijećen, Christina je zbog zavisti ostalih natjecatelja, često bila žrtva vršnjačkog nasilja.

Njezina obiteljska situacija također je bila daleko od idealne, jer je odrastala uz oca koji je nju i njezinu sestru često fizički i emocionalno zlostavljao te s kojim i danas odbija bilo kakav kontakt.

Nakon što se proslavila nastupima u televizijskoj emisiji Disneyevog kanala The New Mickey Mouse Club, u kojem je bila dio ekipe koju su činili Justin Timberlake, Britney Spears, Keri Russell i Ryan Gosling, započela je solo karijeru, a godine 1999. izašao je njezin debitantski album, koji je postigao veliki uspjeh.

Nakon toga uslijedio je i latino pop album 'Mi reflejo', kao i suradnja s Ricky Martinom na pjesmi 'Nobody Wants To Be Lonely'. Godine 2001. Christina je udružila snage s Pink, Lil' Kim i Mayom na obradi popularnog hita 'Lady Marmalade', koji je mladoj pjevačici donio i trećeg Grammyja.

Godine 2002. izašao je Christinin četvrti album 'Stripped', na kojem je pjevačica eksperimentirala s raznim glazbenim stilovima, kao što su soul, rock i hip hop, a fanovima se predstavila i s novim izgledom opasne djevojke. Tako je svoju plavu kosu obojila u crno te pokazala nove tetovaže, a sa singlom 'Dirty' definitivno je raskinula s imidžom plahe teen zvijezde.

Iako je zbog ove promjene pretrpila razne negativne komentare i publika i kritika pohvalile su njezine singlove 'Beautiful', 'Fighter' i 'The Voice Within'.

Prije izlaska petog studijskog albuma, Christina se vratila klasičnom izgledu holivudskih ljepotica, skrativši kosu koja je ponovno postala plava, a 'Back to Basics' uistinu je bio povratak u zlatno doba tridesetih i četrdesetih godina, koji je fanovim predstavio glamurozno izdanje ove mlade pjevačice.

Singlovi 'Hurt' i 'Candyman' odlično su prošli na top ljestvicama, a za 'Ain't No Other Man'ponovno je nagrađena Grammyjem.

Nakon tog uspjeha, Christina se odlučila okušati i na filmu, nastupajući u mjuziklu 'Burlesque', u kojem joj je partnerica bila Cher i u kojem je dobila priliku pokazati i svoj plesački talent. 

Krajem 2012. objavljen je njezin album 'Lotus', koji iako je trebao bio veliko povratničko izdanje, nije skroz opravdao očekivanja, ali Christina je definitivno dobila novu priliku na soundtracku za 'Igre gladi'. Fanovi se tako nadaju još jednoj fenomenalnoj vokalnoj izvedbi, koja će Christinu ponovno obilježiti kao jedan od vodećih vokala u glazbenom svijetu, a to je titula koju ona zasigurno zaslužuje.

Sonja Curi

Christina Aguilera

Još vijesti