Slika nije pronađena

Prošlogodišnju glazbenu scenu zasigurno je obilježio hit 'Moves Like Jagger' koju su otpjevali upravo Christina Aguilera i Maroon 5. Christina je već dugo na glazbenoj sceni, a nedavno je proslavila svoj 31. rođendan, pravo vrijeme da se podsjetimo najvažnijih činjenica iz njezinog života.

1.Christinu danas zovu Tina ili X-Tina. Puno joj je ime Christina María Aguilera, a rođena je na Staten Islandu u New Yorku. Otac joj je Fausto Wagner Xavier Aguilera, časnik američke vojske, a majka Shelly Loraine, učiteljica španjolskog. Roditelji su joj irskog i ekvadorskog podrijetla, no razvedeni su.

2.Kada je imala sedam – osam godina natjecala se u jednom showu te završila na drugom mjestu. Poslušajte je kako je tada zvučala:

3.Kada je imala 11 godina pjevala je američku himnu na otvaranju Super Bowla. Bila je najmlađa osoba u povijesti koja je to učinila.

4.2002. godine počela se intenzivnije družiti s repericom Lil Kim, a ubrzo je tijelo počela prekrivati raznim tetovažama i piercinzima. Nakon što je ova faza prošla, uklonila je sve piercinge osim jednoga – onog na bradavici!

5.Christina je 2000. godine izabrana za najseksi tinejdžerskog idola.

6.Pjevačica je dala glas liku meduze Christine u crtiću 'Riba ribi grize rep' (Shark Tale). Njezine su pjesme također na soundtrackovima za 'Riba ribi grize rep', 'Mulan', 'The Next Best Thing', 'Pokemon' i 'Moulin Rouge'. Također, sudjelovala je i u Disneyjevom showu 'The Mickey Mouse Club' u kojem su osim nje sudjelovali također nekad nepoznati, a danas zvijezde - Justin Timberlake, Britney Spears, Ryan Gosling, JC Chasez i Keri Russell.

7.Christina se boji mraka, ali kaže da joj  mrak na neki način pruža utjehu.

8.Time magazin za Christinu je još davne 1999. godine napisao: 'Jedna je od najnadarenijih pjevačica koje su se pojavile nakon Mariah Carey.'

9.12. siječnja 2008. godine Christina je rodila sina, Maxa Lirona  u braku  s Jordanom Bratmanom koji je također u glazbenoj industriji. No, sada su razvedeni.

10.U veljači 2011. godine uhićena je i neko je vrijeme provela na otriježnjenju. Bila je suputnica u automobilu sa svojim tadašnjim dečkom. Uhićena je jer je policija smatrala da je u onakvom stanju prijetnja za druge, ali protiv nje nije podignuta optužnica.

N.LJ.J.

Christina Aguilera

Još vijesti