Slika nije pronađena
Ako napamet znaš riječi ovih pjesama i pjevušiš ih kadgod, vrijeme je da se zabrineš za sebe jer te pjesme obožava veliki broj psihopata.
 

Studija je provedena na Sveučilištu u New Yorku na 200 ispitanika kojima je pušteno 260 pjesama. Došli su do zaključka da su psihopati najveći fanova pjesama 'No Diggity' Blackstreeta (ft. Dr. Dre i Queen Pen) i 'Lose Yourself' Eminema.





S druge strane, najmanje im se sviđaju pjesme 'My Sharona' The Knacka i Siain hit 'Titanium'.





Cilj ovog istraživanja bio je lakše prepoznati psihopate, kako uopće ne bi dobili priliku da počnu psihički ili fizički zlostavljati nekoga iz svoje okoline. 'Mediji često prikazuju psihopate kao brutalne i serijske ubojice, ali oni su u stvarnosti u našoj neposrednoj blizini', rekao je Pascal Wallisch, voditelj istraživanja za The Guardian.

Istraživači su rekli da razloge za psihopatiju možemo pronaći upravo u tinejdžerskim danima, odnosno u lošoj socijalizaciji u djetinjstvu.

Došli su do zaključka da otprilike 1% svjetske populacije čine psihopati i da čak 20% zatvorenika ima ozbiljne psihičke poremećaje. Iako su rezultati preliminarni i neobjavljeni u potpunosti, iz onoga što su objavili da se zaključiti da psihopati imaju specifičan glazbeni ukus i ne slušaju klasičnu glazbu, kako smo pretpostavili.

To je mišljenje uvriježeno jer Hannibal Lecter u filmu 'Kad jaganjci utihnu' sluša upravo klasičnu glazbu, ali pokazalo se da je to samo stereotipiziranje bez znanstvene podloge.

via GIPHY


Foto: Giphy/YouTube/Shutterstock

M.Z.


Pročitajte još:

OMG Čudna pjesma koja opako prijeti Despacitu - jeste li je već poslušali?

Hit koji je skinuo Gangnam Style s trona – pogledajte koji je novi najgledaniji video na YouTubeu

2 MILIJUNA DISLAJKOVA Ovo je najgora pjesma na YouTubeu - slažete li se?

Istraživanje bolest poremećaj pjesme psihopat glazba

Još vijesti