Slika nije pronađena

I dok hit Gangam style i dalje osvaja svijet, dobar je trenutak da ostanemo na području Istočne Azije, kako bi vam donijeli malo nesvakidašnjeg pop zvuka.

Jeste li dosad čuli za K-pop? Naziv je to za južnokorejsku pop glazbu u kojoj su zastupljeni i elektro pop, hip hop i R'n'B, a koja je postala i popularna subkultura među tinejdžerima cijelog svijeta, koji se interesiraju za stil i modu korejskih grupa i pjevača.

Ako ti dosad nisu poznati, evo nekih od najpopularnijih K-pop izvođača:

BIG BANG

Dečki poznati i pod imenom G-Dragon, T.O.P., Taeyang, Daesung i Seungri jedan su od najpopularnijih bendova u Aziji. Njihova glazba oslanja se na urbani zvuk koji dečki dočaravaju i svojim originalnim načinom odijevanja. Dobitnici  su i raznih glazbenih nagrada poput one Best Worldwide Act koju dodjeljuje MTV.

2NE1

Pop bend kojeg su 2009. godine osnovale djevojke CL, Bom, Dara i Minzy. Ime grupe znači New Evolution of the 21st Century, a njihov debitantski singl Fire objavljen je u svibnju 2009.godine.

SHINEE

Popularni R&B sastav čine Onew, Jonghyun, Key, Minho i Taemin, a prvi singl Replay izašao je 2008. godine. I ovi dečki poznati su po svom modnom izričaju, a kada ne pjevaju bave se i manekenstvom.

U-KISS

Njihovo ime je skraćenica od Ubiquitous Korean International idol Super Star, a grupu čine Soohyun, Kiseop, Eli, Kevin, Dongho, Hoon i AJ. Dečki često nastupaju u raznim reality emisijama, kao i na filmu, a dosad su izdali tri albuma.

PSY

Park Jae-Sang je južnokorejski reper i producent koji je najpoznatiji po svojim komičnim video uratcima i neobičnim scenskim nastupima. Njegov hit singl Gangam Syle najgledaniji je K-pop video na YouTubeu koji je nedavno ušao i u Guinessovu knjigu rekorda.

Sviđa li ti se K-pop?

Sonja Curi

k-pop koreja glazba

Još vijesti