Slika nije pronađena

Filmska ekipa koju gledamo i omiljenim filmovima nije uvijek baš bila prvi izbor. Iako se nama čini kao da su bili rođeni za tu ulogu, redatelji su bili skeptični i razmatrali i neke druge izbore. Takva je situacija bila i s glumcima u Harry Potter filmovima.

Izabrati pravu glumačku postavu nije lagan posao. Na kastinge za uloge dođe hrpa različitih ljudi, a uzeti u obzir sve faktore i odabrati pravu osobu zvuči jako stresno. Loši glavni glumci mogu uništiti cijeli film. Kada se krenulo sa snimanjima Harry Potter serijala redatelji su isto imali težak zadatak. Iako mi danas ne možemo zamisliti glavnu trojku, Harryja, Rona i Hermionu, kao bilo koje druge glumce, skoro su bili drugi glumci. Daniel, Emma i Rupert nisu bili glavni izbor niti su na prvu sjeli odmah redateljima, raspravljalo se o još nekim glumačkim imenima. Umjesto Daniela Radcliffea, Harryja je tako skoro glumio Liam Aiken.

On je definitivno bio favorit i sve je išlo prema tome da on postane Harry, ali onda se oglasila J. K. Rowling. Ona je htjela, točnije zahtijevala, da cijela glumačka postava bude sastavljena od britanskih glumaca i tako je Aiken instantno otpao kao opcija. Htjela je na ovaj način pomoći britanskim glumcima, pošto je i sama iz Velike Britanije, da se probiju na svjetsku scenu. I čini se da je uspjela u tom naumu.

Ni Emma Watson nije bila jedini kandidat za ulogu Hermione. Producenti su se jako mučili kod odabira između nje i još jedne glumice – Hatty Jones. Hatty je već tada bila poznata po ulozi u filmu 'Madeline', a Emma još uvijek nepoznata. Odluka je pala na Emmu jer je glavni čovjek koji je držao kastinge vjerovao da će ona dati ulozi baš ono što joj treba.

I za kraj, tu je i Ron Weasley. Glumac kojeg znamo iz filma 'Nanny McPhee', Thomas Brodie-Sangster, jako je htio ulogu Rona. To je čak i javno otkrio, a i otišao je na kasting. Imao je sve što Ron treba imati, ali Rupert mu je ipak uzeo ulogu.

Foto: Imdb

Možeš li zamisliti da je ova trojka glumila u Harryju Potteru u ulogama glavnih likova?  Mi nikako!

Pogledajte još:

Još nije ni lipanj, a već su krenule najave božićnih filmova - jedan je posebno zanimljiv

20 godina kasnije: Kako danas izgledaju poznati dečki za kojima su svi bili ludi 2000-ih?

Koja je najsmješnija epizoda 'Prijatelja' ikada? Jednu su ljudi izglasali najurnebesnijom

glumci harry potter film

Još vijesti