Slika nije pronađena

Film Sumrak saga: Praskozorje, 2. dio oborio je impresivnih pet rekorda  samo u prvom vikendu prikazivanja!

 
Epski završetak Sumrak sage, snimljene prema knjigama autorice Stephenie Meyer, u prvom je vikendu prikazivanja pogledalo 61.995 gledatelja, čime je ovaj film oborio čak pet rekorda u Hrvatskoj.

 


Epski završetak najgledanije sage svih vremena, film Sumrak saga: Praskozorje, 2. dio, u distribuciji Blitz film i video distribucije, srušio je sve rekorde gledanosti u Hrvatskoj. U samo prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je rekordnih 61.995 gledatelja čime je ovo ne samo najbolji rezultat u vikendu otvaranja od 2004. godine do danas, već je i uvjerljivo najbolje otvaranje 2012. godine i najbolje otvaranje filma iz Sumrak saga franšize (nadmašivši prethodni film Sumrak saga: Praskozorje, 1. dio za 12.603 gledatelja).

Izvanrednim rezultatom završnica Sumrak sage u povijest ulazi kao treće mjesto najboljih otvaranja u povijesti hrvatske filmske distribucije: odmah nakon filmova Pasija i Gospodar prstenova: Povratak kralja, nadmašivši nedavne rezultate vikend otvaranja posljednjeg nastavaka serijala o tajnom agentu Jamesu Bondu.


Koliko su hrvatski obožavatelji Sumrak sage željno iščekivali ovaj nastavak dokazuje još jedan rekord koji je ovaj film oborio: pogledao ga je najveći broj gledatelja u jednom danu ikada. Točnije, u subotu, 17. studenog 2012. film je pogledalo čak 23.471 gledatelja diljem Hrvatske.  

Ovakvi izvanredni rezultati bili su očekivani s obzirom na činjenicu da je film i prije početka distribucije oborio rekord prodanih ulaznica u pretprodaji, s više od 10.000 prodanih ulaznica prije nego je započeo sa svojom kino distribucijom.

Obožavatelji ove Sage u Hrvatskoj imali su prilike pogledati film čak i prije gledatelja iz SAD-a, gdje je film također ostvario veliki uspjeh popevši se na osmo mjesto ljestvice najgledanijih filmova u prvom vikendu otvaranja svih vremena.

sumrak saga robert pattinson kristen stewart

Još vijesti