Slika nije pronađena

Robert Pattinson, koji se proslavio ulogom Edwarda Cullena iz Sumrak sage, zaigrat će u filmskoj adaptaciji romana Voda za slonove.

Film je snimljen prema popularnom romanu Voda za slonove autorice Sare Gruen, a donosi priču o zabranjenoj ljubavi na čarobnom mjestu punom avantura, čuda i velikih opasnosti.

Jacob (Robert Pattinson), student veterinarstva, upoznaje Marlenu (Reese Witherspoon) i zaljubljuje se u nju. Ona je zvijezda cirkusa iz ere koja je prošla. Otkrivaju ljepotu, a spaja ih sažaljenje prema specijalnoj slonici. Unatoč svemu, uključujući bijes Marleninog karizmatičnog i opasnog supruga Augusta, Jacob spašava Marlenu od nesretnog života i zajedno pronalaze doživotnu ljubav.

Više o filmu: Voda za slonove

Film Voda za slonove stiže u domaća kina 21. travnja.

O romanu Voda za slonove

Roman Voda za slonove nastao je u sklopu National Novel Writing Month (NaNoWriMo), projekta koji od sudionika zahtjeva da napišu roman od barem 50 riječi (oko 175 stranica) u mjesec dana. Projekt je započeo Chris Baty 1999. godine kad je sudjelovao tek 21 pisac, a u 11. godina broj sudionika je narastao na gotovo 200 tisuća. Nakon izlaska 2006. godine, roman je postao dobitnik nagrade BookBrowse Diamond za najpopularniju knjigu, nominiran je za nagradu Quill te je proveo dvanaest tjedana na listi najprodavanijih naslova časopisa New York Times i šezdeset tjedana na top-listi Publishers Weeklyja.

Diljem svijeta prodan je u više od 2 milijuna primjeraka.

voda za slonove sara gruen robert pattinson ¸reese witherspoon

Još vijesti