Slika nije pronađena

15. Filmska revija mladeži i 3. Four River Film Festival, srodne manifestacije koje uključuju filmska ostvarenja srednjoškolaca, održat će se od 09. do 12. runja 2010. u gradu na četiri rijeke, Karlovcu!


Filmska revija mladeži
nacionalna je revija srednjoškolskog filma i kao takva centralno mjesto hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva. Već četvrtu godinu zaredom Revija se održava u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza. Od 2008. godine u sklopu Revije organizira se i međunarodna inačica, Four River Film Festival, festival namijenjen srednjoškolskom filmu, koji je jedinstven ne samo na području Hrvatske, već cijele regije - jedini kriterij za prijavu filma je isključivo srednjoškolski status autora!

U četiri festivalska dana bit će prikazan 91 film hrvatskih i stranih srednjoškolaca i srednjoškolki! O aktivnom djelovanju domaćih mladih filmaša svjedoči podatak da Filmska revija mladeži uključuje 39 hrvatskih filmova, a o velikom interesu za Four River Film Festival na međunarodnoj razini 52 filma srednjoškolaca diljem svijeta! Domaći uratci pristižu iz najrazličitijih dijelova Hrvatske, dok međunarodni program uključuje uratke iz niza svjetskih zemalja: najveći broj filmova stiže iz Velike Britanije, a slijede Turska, Slovenija, Belgija, Slovačka i Danska te mnoge druge.

S obzirom na jačanje prepoznatljivosti Revije i Festivala, namjera je da se ove godine srednjoškolsko filmsko djelovanje postavi u širi društveni kontekst. Tako je ove godine uvedena nova, jedanaesta nagrada Revije i Festivale - Žuta zastava. Ista se dodjeljuje za doprinos nenasilju u filmu, a odluku će donijeti žiri sastavljen od troje srednjoškolaca uspješnih u različitim područjima.

Pored glavnog natjecateljskog programa koji će biti podijeljen u sedam projekcija, ovogodišnje izdanje Revije uključuje i popratne programe: Filmski 5+ poseban je program osmišljen za osnovnoškolski uzrast, Dubovac open air uključuje projekcije na otvorenom na starom gradu Dubovcu - ove godine prikazujemo dva filma sa Festivala igranog filma u Puli te program Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima koji obuhvaća predstavljanje srodnih festivala i radionica.

Četiri festivalska dana uključit će i niz popratnih sadržaja: filmske radionice različite tematike, večernji glazbeni program te tribinu Filmom i mladošću protiv nasilja koja se tematski vezuje na novoformiranu nagradu Žuta zastava.

filmska revija mladeži four river film festival Karlovac

Još vijesti