Slika nije pronađena
Foto dani mladih, na kojima će sudjelovati pedesetak fotografa iz različitih krajeva svijeta u dobi od 16 do 21 godinu, održat će se u Karlovcu od 10. do 15. kolovoza. Ovogodišnje natjecateljsko izdanje po prvi puta će imati međunarodni karakter, a sve sudionike očekuje bogat edukacijski, radionički, izložbeni i zabavni program – u sklopu PickUp Music Festivala očekuju nas popularni Let3 i Jinxi!

Natjecateljski dio programa obuhvaća tri natjecateljske kategorije: Turističku fotografiju, Umjetničku fotografiju i Reklamnu fotografiju u kojima će sudionici iskazivati vještine fotografiranja s modelom i fotografiranja na zadanu temu. Organizatori su pripremili i edukativne radionice i predavanja koje će održati profesionalci iz područja filma i fotografije i bogat popratni program.

PickUp Music Festival ugostit će poznata imena hrvatske pop i rock scene tijekom dvije večeri – 10. kolovoza na Starom gradu Dubovcu nastupit će March or Die, Mr. Albino, Tight Grips i LET3. Druge večeri, 11. kolovoza, očekuje nas zabava uz 4Head, Silk Milk, Ogenj i JINX.Treću večer, 13. kolovoza, organizatori posvećuju povezivanju fotografske i filmske umjetnosti pa će svi okupljeni moći pogledati projekciju nagrađivanog filma „Sing Street“, irskog redatelja Johna Carneya.Tijekom sedam dana, od 8. do 15. kolovoza, moći ćemo uživati u besplatnim izložbama koje će biti postavljene na Šetalištu dr. Franje Tuđmana i Starom gradu Dubovcu, u Gradskom muzeju Karlovac i Galeriji ZILIK.

'Riječ je o jedinstvenom projektu koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i upoznaje s hrvatskom prirodnom i kulturnom baštinom te raznim vrstama umjetnosti', kažu iz organizacije, a mi dodajemo – riječ je o projektu koji ne treba propustiti.

Cijeli program dostupan je na službenoj internetskoj stranici – http://youthphotoweek.com/.

Foto: Foto dani mladih

M.Z.

Pročitajte još:

Danas je svečano otvorenje osmog VAFI festivala animiranog filma djece i mladih

Završila je 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival

20. Filmska revija mladeži i Four River Film Festival: predstavljanje programa

festival natjecateljski karakter Karlovac pickup music festival edukacija radionice Foto dani mladih

Još vijesti