Slika nije pronađena

Sinoć su u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom službeno otvorene manifestacije srednjoškolskog filma – 15. Filmska revija mladeži i 3. Four River Film Festival.

Ceremoniju otvaranja vodila je karlovačka glumica Zrinka Cvitešić uz svesrdnu podršku ovogodišnje maskote festivala, Dabra. Otvaranju su nazočili članovi glavnog festivalskog žirija: Zvonimir Jurić, Marinko Leš i Nikolaus von Uthman te članice žirija za nagradu Žuta zastava - Dorotea Martinec, Ivana Paljug i Buga Marija Šimić.

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić izrazio je zadovoljstvo što je upravo grad Karlovac već četvrtu godinu zaredom domaćin ovih manifestacija, s sve okupljene pozdravili su i organizatori: Vera Robić Škarica, tajnica Hrvatskog filmskog saveza te Marija Ratković, festivalska koordinatorica Revije i Festivala. Marija Ratković spomenula je doprinos Reviji i Festivalu velikog snimatelja Vedrana Samanovica koji je ujedno i bio lanjski selektor programa. Njemu su posvećena ovogodišnja festivalska izdanja, a u čast mu je na otvaranju prikazan i film Film o Tobotu, dobitnik lanjske nagrade publike, koji je realiziran upravo pod njegovim mentorstvom.

Nakon projekcije filma, festival je presjecanjem filmske trake službeno otvorila Dora Slakoper, dobitnica lanjskog Grand Prixa. Nakon toga uslijedila je projekcija prvih filmova iz natjecateljskog programa.

filmska revija mladeži four river film festival Karlovac

Još vijesti