sumrak

Sigurno ti ove nisu niti upale u oko, ali sada kada ćeš sljedeći put gledat 'Sumrak', nećeš ih moći ne vidjeti. U svim se filmovima promaknu redateljima neke greškice, ali ovog su puta u pitanju greške u priči i njenom sadržaju.

Kada gledamo film, pogotovo po prvi put, nećemo se toliko fokusirati na detalje, ali što ga više puta gledamo, to ćemo i više primjećivati sitnice. Veliki fanovi 'Sumrak' sage sigurno su već više od nekoliko puta pogledali cijeli serijal, ali jesu li svi uočili ove greške u priči? Za neke je možda krivac redatelj jer ih nije na vrijeme uočio, a neke su jednostavno greške u samoj priči i njenom prikazivanju u obliku filma – jer u knjigama ih nema. Ovih 8 posebno su trn u oku i zbunjujuće.

1.Cullen braća i sestre koji i dalje idu u srednju školu, a bolje bi se uklopili na fakultetu

Za razliku od drugih učenika koji pohađaju srednju školu, Cullen braća i sestre izgledaju itekako puno odraslije i ozbiljnije. Kako su vampiri i trebaju sakrivati činjenicu da ne stare, puno bi bili manje uočljivi kada bi stalno ispočetka išli na fakultet, nego u srednju školu. Bolje bi se uklopili i manje dolazili do izražaja po izgledu.

sumrak

Foto: Imdb

2.Je li Edward izgubio vjenčani prsten?

U 'The Twilight Saga: Breaking Dawn — prvi dio' ako pažljivo gledaš, vidjet ćeš da Edward malo ima vjenčani prsten na ruci, pa onda odjednom više nema. Slična se greška promaknula i u prvom filmu s odjećom jednog od učenika u školi – isto je u jednoj sceni imao prsluk, ali već sljedećoj, samo snimanoj iz drugog kuta, nije.

sumrak

Foto: Imdb

3.Na tjelesnom među učenicima ima djece

Ponovno se vraćamo na prvi 'Sumrak' i scenu kada imaju tjelesni i igraju odbojku. Bella slučajno loptom pogodi drugu curu, a tada se na kameri vidi da dvoranom trčkara i mala djevojčica, koja sasvim sigurno nema što raditi u srednjoj školi. Nikome nije jasno što ona tu radi.

4.Edward koji treba biti super jak, izgubi balans kada podigne Bellu

Romantična scena Belle i Edwarda na medenom mjesecu gdje, kako nalaže tradicija, Edward podigne Bellu da ju unese u kuću, zbog njene težine u jednom trenu izgubi balans. Vampiru se to ne bi trebalo događati jer ima super snagu, zar ne?

5.Vrećica s jajima za užinu u školi

Oni koji imaju jako dobro oko mogu vidjeti vrećicu punu kuhanih jaja na školskom stolu ispred Emmetta kada po prvi put upoznajemo Cullene. Vampiri izgleda vole proteine za doručak – i to veliku količinu njih. Iako kao ništa ne jedu, kuhana jaja nose sa sobom u školu.

sumrak


Foto: Imdb

6.Vampirska se koža nekada sjaji na suncu, ali nekada i ne

Još jedna nedosljednost su šljokice na vampirskoj koži. Kada situacija to zahtjeva onda će im se koža sjajiti i bit će puni šljokica, ali inače, u svakodnevnim situacijama, kada su na suncu, neće se sjajiti i izgleda normalno.

sumrak

Foto: Imdb

7.Alice i njeno gledanje u budućnost

Još jedna nedosljednost ima veze s Alice. Iako je njen poseban dar taj da vidi u budućnost, čak i to ima neke restrikcije i ne može vidjeti baš sve, a jedna stvar koja se posebno naglasila da ne može vidjeti su vukodlaci. Pa ipak, u 'The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2' to više odjednom ne vrijedi jer vidi i vukodlake kada gleda u budućnost.

8.Uzimanje šalica iz restorana je normalna stvar

Iako je to zapravo krađa, jer u kojem se restoranu ili kafiću mogu samo tako uzeti šalice i s njima odšetati doma, u 'Sumraku' izgleda nije. U prvom nastavku grupa Bellinih prijatelja odšeta s večere s keramičkim šalicama kao da to uopće nije big deal.

Pogledajte još:

Kojem ste liku iz 'Sumraka' najsličniji po osobnosti? Ovo je novi viralni kviz koji svi rješavaju

Autorica 'Sumraka' otkrila kakve ima planove s ovim serijalom – fanovi će biti presretni!

Za sve ljubitelje paranormalnih ljubavnih priča – lista filmova koje će fanovi 'Sumraka' obožavati

sumrak greške u filmu film

Još vijesti