Slika nije pronađena

Sigurno ne bi bio toliko popularan da se dogodilo ono što se prvotno planiralo. Iako svi vole bacati negativne komentare na ovaj serijal i govoriti kako je glup i loš, Sumrak saga je od početka kada se pojavila postala i draga ljudima.

Svima je dobro poznato da je film 'Sumrak' nastao po istoimenim knjigama autorice Stephanie Meyer, ali postojala je i drugačija, filmska verzija koje ne ide po knjigama. To se saznalo tek sada! Prije nego što se počeo snimati ovaj filmski serijal, bila je ideja koja je i zaživjela – da se ide s radnjom kao što je u knjigama, ali je postojala i druga verzija, koja je uzela samo dio radnje iz knjiga, a dio prilagodila i promijenila. Po toj verziji, 'Sumrak' je trebao biti više akcijski film, a manje romantičan, piše Teen Vogue. S obzirom na to da se o filmu počelo pričati i prije nego je knjiga službeno izašla, jedan od hollywoodskih scenarista, Mark Lord, bio je prva osoba koja je pokušala pretvoriti knjigu u film. Naglasak na riječi 'pokušaj', jer sva sreća, njegova verzija nije zaživjela.

Njegova je ideja bila ta da film treba malo razvodniti da ne bude toliko 'ženskast', već da privuče i mušku publiku. Tako je dodao itekako puno akcije u svoj scenarij. Ispričao je da se sjeća nekih stvari koje je dodao, a koje nisu zaživjele. I sve se ovo trebalo dogoditi u prvom nastavku. Bila je tu scena na vodi s brodovima, koliba koja se trebala zapaliti, Bellin tata je trebao umrijeti i Bella je trebala postati vampir. Čak je bilo u radnju uključeno i to da ju FBI hvata na skijanju dok im ona bježi po padinama, trebala je biti sportska zvijezda svoje srednje škole. Koja razlika od priče koju znamo!

Dok je trajalo pregovaranje oko filmova, već je izašla knjiga i puno se ljudi zaljubilo u knjigu i tu radnju. I tako je Markov akcijski scenarij propao. Redateljica filma nije bila s njegovim scenarijem niti malo sretna i doslovno mu rekla da ju baci u smeće. I tako je ipak nastao 'Sumrak' kakav danas znamo, ali skoro je bilo totalno drugačije.

Pogledajte još:

'Sumrak' je čudniji nego što mislimo – neke situacije iz filma su zaista loše, a to potvrđuje i Robert Pattinson

Osam situacija iz 'Sumraka' koje uopće nemaju smisla – a koje su samo pravi fanovi skužili

Kojem ste liku iz 'Sumraka' najsličniji po osobnosti? Ovo je novi viralni kviz koji svi rješavaju

sumrak twilight film

Još vijesti