Slika nije pronađena

Oni koji imaju BFF znaju koliko je taj odnos bitan za sreću u životu, a to su prepoznali i slavni filmaši jer na ekranu stalno gledamo najbolje prijatelje u različitim situacijama.

Dok se oni vole, grle, svađaju pa mire, ludo zabavljaju i bivaju potpora jedni drugima, mi se totalno uživimo u to prijateljstvo s druge strane ekrana. Neka od tih prijateljstava su legendarna pa su ušla i u dio pop kulture poput onog Carrie, Mirande, Samanthe i Charlotte iz Seksa i grada ili Cher i Dionne iz Djevojke s Beverly Hillsa.

Određena filmska prijateljstva su toliko utjecala na nas da smo se ponekad sa svojom BFF pokušale ponašati kao one na ekranu, a ovo su najbolji prijatelji s ekrana koje ćemo zauvijek pamtiti:

Rory i Lane iz Gilmoreica

Rory i Lane su pravi dokaz da se prijateljstvo ne mora promijeniti premda su se životne okolnosti promijenile. Njih dvije su ostale bliske i kada je Rory promijenila srednju školu pa i kada je otišla studirati daleko od kuće. Zajedno su prošle gotovo sve – od prvog zaljubljivanja pa do prvog posla pa čak i braka i beba. Srećom, njihova priča nije gotova jer se novo poglavlje njihovog prijateljstva vidjeti u rebootu serije.


Seth i Ryan iz OC-ja

U četvrtoj sezoni ove serije Ryan postaje Sethov najbolji prijatelj i praktički brat. Njih dvojica su prošli kroz hrpetinu srednjoškolskih drama za razliku od većine njihovih vršnjaka pa ih je to i zbližilo. Uvijek su bili tu jedan za drugoga – od tučnjave s vaterpolskim timom pa do toga da je Seth donirao krv kako bi spasio Ryanom život u posljednjoj sezoni.


Q, Radar i Ben iz Gradovi na papiru

Ovaj urnebesni trio iz filma Gradovi na papiru je nasmijao svakoga te nam pokazao kojim `squat goals` trebaju imati dečki u teen godinama. Što drugo reći nego da bismo se svi jako voljeli družiti s njima te biti dio avanturističke ekipe. Osim toga, Radar i Ben su totalno pokazali svoju odanost Q-u te išli s njim na put zbog djevojke u koju se zaljubio. Impresivno, zar ne?Djevojke u rozom iz Briljantina

Slažemo se s tvrdnjom da su Djevojke u rozom iz ovog poznatog mjuzikla imale čudno prijateljstvo puno prisiljavanja, ali su se do kraja držale apsolutno zajedno! Iako je Rizzo vladala cijelom `pink` grupom, mnogi će priznati da su htjeli nositi baš takve roze jakne s prijateljicama.Blair i Serena iz Tračerice

Iako je Blairino i Serenino prijateljstvo bilo često promjenjivo, na kraju dana one su uvijek bile tu jedna za drugu. Mnogi će pamtiti kada je Serena rekla Blair: `Prošle smo kroz svašta zajedno. Odgojile smo jedna drugu`, a takva povezanost ne može biti lako narušena.Aria, Spencer, Emily, Hanna i Ali iz Slatke male lažljivice

Djevojke iz serije Slatke male lažljivice su doslovno prošle zajedno sve. Pokopale su najbolju prijateljicu, a kasnije saznale da je ona zapravo živa. Lagale su roditeljima i to po tisuću puta, počinile su hrpu zločina (uključujući i ubojstvo), a kada se radi o tajnama – imale su ih barem 85. Kladimo se da nitko ne može biti bliži od ove lažljive i slatke petorke!


Cher i Dionne iz Djevojke s Beverly Hillsa

Malo starije djevojke će se sigurno sjećati prvog puta kada su gledale ovaj film jer će uvijek pamtiti Cherine modne kombinacije te njeno prijateljstvo s Dionne. Nikada nećemo zaboraviti kako su se zvale mobitelima u školi, a par sekundi kasnije naletjele jedna na drugu na školskome hodniku, a vi?


Scott i Stiles iz Teen Wolfa

Prijateljstvo dvojice momaka iz ove serije već je prozvano vlastitim nadimkom, a to je Sciles. Jako cool zar ne? Scott i Stiles su prava definicija kada nekome želimo objasniti što je `bromance` ilitiga prava bratska i prijateljska veza. Sjećate se kada je Scottova mama pokušala kazniti svog sina tako što mu je zabranila viđanje sa Stilesom? To što mu je to bila gora kazna od oduzimanja mobitela ili izlazaka govori o povezanosti ove dvojice.Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha iz Seks i grad

Prijateljstvo ovih nespojivih karaktera živjelo je kroz hrpu sezona ove kultne serije, ali i na dva filma koja su snimljena prema tome. U četvrtoj sezoni serije ovo prijateljstvo i ženska povezanost objašnjeno je kroz Charlotte koja kaže: `Možda smo mi jedna drugoj srodne duše`. Pa i nama se to tako čini!Gabriella i Taylor iz High School Musicala

Gabriella i Taylor su pokazale da se prijateljstvo može roditi iz jedne vrlo jednostavne, ali rijetko viđene stvari, a to je ljubaznost prema novoj osobi u srednjoj ili u razredu. To nas i uči dio filma jer nikada ne znamo tko može postati naša BFF na kraju, a ove cure su nas naučile da uvijek trebamo ohrabrivati prijatelje da budu baš ono što jesu.


DJ i Kimmy iz Pune kuće

Danas je moderno da stare serije dožive reboot i nove nastavke baš poput Gilmoreica, a tim putem je pošla i legendarna Puna kuća pa ponovno možemo gledati BFF Kimmy i DJ. DJ i Kimmy su prošle puno toga, a dok su bile još djeca i tinejdžerice njihovo prijateljstvo je bilo tako da je Kimmy bila skroz `awkward` i uvijek se neželjeno pojavljivala u DJ-inoj kući, a sada živi u njenoj kući i to pozvana! Teško da ćemo si maknuti ideju iz glave da želimo živjeti s BFF samo nakon prve sezone Fuller House, odnosno nastavka ove serije kada su svi likovi odrasli.

najbolji prijatelji bff s ekrana s ekrana

Još vijesti