Slika nije pronađena

Sada je savršeno vrijeme da odgledaš sve filmove i serije koje prije nisi stigla. Netflix ima nekoliko filmova koji su po ocjenama savršeni. Na stranici Rotten Tomatoes gdje se ocjenjuju, samo njih 7 ima 100% savršeni rejting.

Ako ti za vrijeme izolacije zbog korone ponestane dobrih filmova za gledati, tu je Netflix da uskoči i riješi sve tvoje probleme. Zašto trošiti vrijeme na loše filmove koji će ti za pola sata biti toliko dosadni da ćeš ih morati prekinuti, kada postoje i super filmovi koji će te zabaviti i zadržati tvoju pažnju. Netflix još od 2013. radi na proizvodnji svog vlastitog sadržaja, a od tada do danas imaju hrpu filmova i serija. Neki su dobri, neki su loši. A ovi su najbolji. Ovih 7 filmova je na Rotten Tomatoesu ocijenjeno s najboljim ocjenama od svih, ima čak 100% pozitivni rejting. Evo o kojima se radi:


Jedan od filmova koji su na ovoj listi je dokumentarac, kada poželiš odgledati neki ozbiljniji sadržaj, dobar je izbor. Radi se o izborima za američki kongres, a film prati ljude uključne u različite političke kampanje koje su se održavale za ove izbore 2018. godine. Priča prati 4 izvanredne žene, od kojih svaka ima svoju inspirativnu priču.

1.Knock Down the House


2. Shirkers


1992. godine tinejdžerica koja snima filmove snimila je svoj prvi film. Sav video materijal joj je bio ukraden. Ovaj je film istinita priča o tome što se dogodilo sljedeće, nekoliko desetljeća kasnije.


Još jedan dokumentarac koji se našao na ovoj listi je i 'Strong Island'. Nakon što filmaš Yance Ford krene istraživati ubojstvo mladog dečka ubijenog 1992. godine, to postane osobno, jer mladić koji je ubijen, je brat Yancea Forda. Ovo je izuzetno intiman film, koji pokazuje koliko su sustavi nepravedni prema ljudima nižeg statusa i 'pogrešne' boje kože. Ako ne možeš podnijeti nepravdu, ovaj će te film jako naljutiti.

3. Strong Island


4. Chasing Coral


Koraljni grebeni po cijelom svijetu su sve više u opasnosti od toga da će u potpunosti nestati. Tim ronioca, fotografa i znanstvenika krene na ludu oceansku avanturu kako bi svima pokazali ovaj divni podvodni svijet.

5. Mercury 13


Još jedna wow istinita priča koja je pretočena u film našla se na ovoj listi. Radi se o priči o ženama koje su bile testirane za let u svemir 1961. godine, a onda su im snovi o tome uništeni jer su za put izabrani samo muškarci. Sedmorica muškaraca koji su izabrani za put u svemir su nazvani 'Mercury 7', a ono o čemu mediji nisu izvještavali i što je ostalo u sjeni su te žene, njih 13, koje nisu mogle u svemir samo zbog svog spola. Ovo je film o tim ženama i njihovim wow životima.

6. Virunga


Inspirativnih priča nikada dosta. Ovo je jedna o grupi hrabrih ljudi koji su riskirali sve, uključujući i svoje živote, kako bi spasili i zaštitili posljednju planinsku gorilu.

Zadnji na listi je jedan animirani film. ZIM otkrije da njegovi vođe nisu nikad imali u planu vratiti se na Zemlju i on izgubi samopouzdanje po prvi put u svom životu, a to je on što je njegov najveći ljudski  neprijatelj Dib jedva čekao.

7. Invader ZIM: Enter the Florpus


Foto: Shutterstock.com - Diabluses/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Filmovi koje svaki tinejdžer treba pogledati! Top lista od 10 naslova koje ne smiješ zaobić

Srce će ti se i rastopiti i slomiti: Ovaj tjedan izlazi jedna ljubavna filmska priča koja će te osvojiti

Nova runda svađa, romantike i sexy scena: Izašla je najava za nastavak filma 'After', a tu je i Dylan Sprouse

Filmovi najbolje ocijenjeni Netflix rotten tomatoes

Još vijesti