Slika nije pronađena

Sumrak saga je ponovno došla u fokus nakon što je autorica serijala Stephenie Meyer najavila da novi nastavak knjige samo što nije tu. A znaš li da je glumačka postava skoro bila u potpunosti drugačija?

'Midnight Sun', novi nastavak serijala Sumrak samo što nije izašao, a svi ponovno pričaju o ovom velikom vampirskom hitu. Skoro smo već svi zaboravili na njega, a sada jedva čekamo novu knjigu (i novi film). Ovo je pravo vrijeme za prisjetiti se početaka i vremena kada se serijal tek počeo snimati. U glavnim ulogama su se na kraju našli Robert Pattinson i Kristen Stewart, a skoro smo kao Bellu i Edwarda gledali nekog drugog. Autorica knjiga Stephenie Meyer imala je u glavi malo drugačiju postavu uoči kastinga i potrage za glumcima. Napisala je listu glumaca koje vidi kao savršene za tri glavne uloge (Bella, Edward i Jacob). A koga je Stephenie željela umjesto ovih odabranih?

Bella SwanPrije nego što je ulogu Belle dobila Kristen, glumica koju je Meyer vidjela kao savršenu za ovu ulogu je Emily Browning. To joj je bio prvi izbor, a odmah iza nje i Ellen Page i Danielle Panabaker, a Kristen joj nije ni bila na listi želja. Na kraju, nakon što je održan casting, Meyer je ostala oduševljena s Kristen, a koja je bila prijedlog režiserke Catherine Hardwicke.

Edward CullenMeyerin neostvareni san bio je da Edward bude Henry Cavill, glumac koji je danas svima dobro poznat kao Witcher. Iako je glumio i ranije u brojnim poznatim filmovima, ovo je uloga koja nam je svima u glavi kada se spomene njegovo ime, a možeš li zamisliti Henryja kao Edwarda? Za Stephenie Meyer on je bio jedini glumac za kojeg je vjerovala da može dobro prikazati Edwarda. Misliš da bi on bio bolji izbor od Pattinsona? Robert je došao ipak do uloge jer se početak snimanja prvog nastavka odužio više od očekivanog, a Stephenie je u međuvremenu odlučila da je Henry malo prestar za ovu ulogu, iako je u to je vrijeme imao svega 24 godine. Iako Robert nije bio njen prvi izbor ( ni drugi ni treći ni četvrti....), fanovi se nisu slagali s njom i njima je bio jedan od prijedloga.

Jacob BlackTaylor Lautner je dobio ovu ulogu, ali to nije također bio glumac kojeg je Stephenie prvotno zamislila. Ono kako je Jacob izgledao u njenoj glavi je glumac Steven Strait – to je Jacob iz autoričine glave, ali Steven je bio prestar za glumiti tinejdžera Jacoba i tako je ta ideja propala vrlo brzo. Drugi izbor bio je Tyler Posey, ali znamo da uloga na kraju nije pripala ni njemu. Taylor je ipak jedini vukodlak kojeg možemo zamisliti kao dio Sumraka.

Foto: Imdb

M.T.

Pogledajte još:

Sumrak saga ove godine dobiva novi nastavak nakon godina i godina čekanja – zna se i o čemu će biti!

Priprema li se nova vampirska ludnica? Dolaze knjiga i film koje ljudi nazivaju novim 'Sumrakom'

Kviz: Edward ili Jacob - s kime bi se bolje slagala?

sumrak jacob black sumrak saga bella swan Edward Cullen

Još vijesti