Slika nije pronađena

U kinima smo već odgledali tri dijela iz sage 'Sumrak', a s nestrpljenjem očekujemo i četvrti, nazvan 'Praskozorje', koji je podijeljen na dva dijela, a snimanje se približava kraju. No, već od početka nam je nametnuta dvojba – kojem se klanu prikloniti, u čijem timu biti. Hoćemo li izabrati tim Edward, odnosno vampire ili tim Jacob, odnosno vukodlake? Priča odlazi toliko daleko da čak i mnoge osobe iz javnog života javno priznaju kojem se timu priklanjaju.

U čijem si ti timu?

Edward Cullen – Robert Pattinson

Robert Pattinson nedavno je proslavio svoj 25. rođendan (13. svibnja). Pojavljivanje u sagi 'Sumrak' donijelo mu je svjetsku slavu i kamo god krenuo prate ga horde vrištećih obožavateljica. Tako kaže kako koristi društvene mreže, poput Twittera da bi saznao gdje se obožavatelji nalaze te pronašao najlakši način da im šmugne.

Od početka snimanja sage povezivali su ga s Kristen Stewart, koja u filmovima glumi njegovu djevojku Bellu. Iako par nikada nije jasno odgovorio na pitanje jesu li u vezi, fotografi ih sve češće snimaju zajedno dok se ljube ili drže za ruke. Tako je romantična priča s velikog platna dobila svoj nastavak i u stvarnom životu.


Robert se opisuje kao skroman momak koji ne pridaje mnogo važnosti svome izgledu. Također, usvojio je psa po imenu Bear (Medo) iz skloništa za napuštene životinje, što mu je kod mnogih dodalo pluseve.

Izbačen je iz jedne škole s 12 godina, jer je pokušavao biti 'inovativan'. Ipak, uspio je maturirati. Prije nego što se počeo baviti glumom svirao je klavir po kafićima i klubovima i tako zarađivao. Također, s dvanaest godina počeo se baviti manekenstvom i isprva mu je odlično išlo, a onda je jednostavno naglo ostao bez posla.


Jacob Black - Taylor Lautner

Taylor Lautner ima 19 godina (11. veljače 1992.). Slično kao i Pattinson, svjetsku je slavu stekao upravo ulogom u 'Sumraku'. Gdje god se pojavi, izaziva zanimanje, a najviše se ipak ističu njegovi zavidni trbušni mišići, na koje malo koja tinejdžerica ostaje imuna. Kaže kako mu je slava u opisu posla i na sve to se već naviknuo, iako mu je u početku bilo jako teško.

Za vrijeme snimanja  'Dana zaljubljenih' upoznao je pjevačicu i glumicu Taylor Swift te je par kratko vrijeme bio u vezi. Po svemu sudeći, čini se kako je upravo Swift bila ta koja je Lautneru dala nogu, a kasnije je zbog toga požalila i sve pretočila u stihove. Nadalje, za vrijeme snimanja filma 'Adbuction' upoznao je šarmantnu Lily Collins, kćerku poznatog pjevačkog 'vuka', Phila Collinsa. Iako se čini da je par u vezi te je Taylor već i upoznao slavnog oca Phila, još uvijek nitko ne želi cijelu priču ni potvrditi ni demantirati.


Kao dijete obožavao je karate, kojim se počeo baviti već od sedme godine te je osvojio mnogo odličja na državnim i međunarodnim natjecanjima. Gluma ga je počela zanimati od malih nogu. Kad je imao sedam godina, na nagovor trenera karatea prijavio se na audiciju za reklamu za Burger King. Iako nije bio izabran, iskustvo s audicije toliko mu se svidjelo da je roditeljima priopćio kako želi biti glumac.

Američkoj je publici prije 'Sumraka' bio dobro poznat iz obiteljskog filma 'Avanture Sharkboya i Lavagirl u 3-D tehnici'.

PROČITAJ SVE O SUMRAK SAGI

N.LJ.J.

robert pattinson sumrak saga jacob black Taylor Lautner Edward Cullen