Božićni filmovi

Ultimativna lista od top 10 najviše božićnih filmova koji postoje, sigurno te zanima koji je prvi na popisu.

Kada se slažu liste filmova teško je zadovoljiti sve ukuse, uvijek će se naći netko tko će prigovoriti i reći da je po njegovom mišljenju ipak bolje nešto drugo. Imaš pravo prigovoriti i na ovu listu, ali prije toga znaj da nije napravljena sasvim slučajno i da ju nije složila jedna osoba po svojim preferencijama. Kompanija Music Magpie dala si je truda. Svaki film koji se smatra božićnim su provukli kroz čak 25 različitih kategorija, i sve to samo kako bi dobili odgovor na pitanje 'Koji je najbolji božićni film?'.
 
 
Iako su imali 25 kategorija, kako bi ih odabir bio što bolji, imali su 4 glavna elementa koje su posebno gledali za svaki od filmova: koliko u njemu ima situacija ili stvar povezanih s Božićem, koliki mu je bio budžet, kakve su kritike na taj film, a gledala se i koliko je svaki od filmova uspješan u stvaranju blagdanske atmosfere. Bilo je tu i hrpa drugih kriterija, od toga koliko božićnih pjesama ima filmu do toga kako su likovi odjeveni.
Sve u svemu, kada su se sve kategorije zbrojile i oduzele, dobili su listu od top 10 božićnih filmova, kao i najbolji božićni film. Ta je laskava titula pripala filmu.... Sam u kući!! Očekivano?
 

A cijela lista izgleda ovako:

1. Home Alone
 
 

2. Elf
3. Love, Actually
4. The Grinch
5. The Santa Clause
6. The Nightmare Before Christmas
7. Arthur Christmas
8. Gremlins
9. The Polar Express
10.National Lampoon's Christmas VacationFilmovi Božić Božićni filmovi najbolji Sam u kući

Još vijesti