meave i otis

Ako te ikada zanimalo što se događa iza kamere na snimanju filmova, jedan redatelj odlučio je iskoristiti društvene mreže da ljudima što više približi i pokaže kako to sve izgleda iza scene i kojim se sve trikovima i hackovima koriste.

Nije neobično vidjeti da likovi u filmovima ili serijama puše i nikada nam nije niti palo na pamet da to što puše možda nisu prave cigarete. Ispada da stvarno nisu i skroz je jasno zašto. David Ma je redatelj koji je u posljednje vrijeme postao popularan jer otkriva neke prilično kul zanimljivosti koje se događaju na snimanjima iza scene, a ovo s pušenjem je samo jedna od njih. Naravno da ne bi bilo u redu od glumaca tražiti da dok snimaju popuše tko zna koliko cigareta, zato se u većini slučajeva koriste cigarete koje su isključivo samo rekvizit. To su 'biljne cigarete' koje ne sadrže niti tobacco niti nikotin.

@davidwma

Reply to @user5710632601 Today’s FilmTok lesson: Prop Cigarettes ##filmtok ##behindthescenes ##learnontiktok ##movieprops ##film

Sunny Day - Ted Fresco

Izgledaju pravo, samo im je sastav drugačiji od pravih kako ne bi bile toliko štetne i izazivale ovisnost. Kada u sceni treba biti više dima, da izgleda realnije, to se uredi u produkciji. Ove ne sadrže ništa štetno, ali i dalje nisu najzdravije niti nešto što bi itko trebao ići pušiti. Jednostavno su bolja opcija za filmove. Toliko izgledaju realno da gledatelji nema šanse da bi ikada uspjeli primijetiti da nisu prave. Tek kada ih razrežeš, vidi se da izgleda drugačije od pravih cigareta.

Pogledajte još:

Izlazi novi 'Titanic'? Rose i Jacka gledamo u traileru ovog kultnog filma, ali u nešto drugačijem obliku

TOP LISTA najboljih teen filmova od 2010. do danas: Koji je bio hit svake od godina?

Stručnjaci misle kako ovaj film više nikako ne bi smjeli gledati – 'Previše je savršen'

iza scene pušenje u filmu film zamjena za cigarete

Još vijesti