Slika nije pronađena

Društvena mreža u Movieplex dolazi mjesec i pol dana ranije od predviđenog!

U sljedećih mjesec dana vjerojatno neće biti osobe koja neće čuti za film Društvena mreža (The Social Network). Radi se o najnovijem redateljskom uratku kultnog Davida Finchera (Alien 3, Sedam, Klub boraca, Zodiac) u kojem glavne uloge tumače Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Andrew Garfield, Rashida Jones i Joseph Mazzello.

I možda bi sve ovo privuklo tek određeni broj gledatelja da Društvena mreža nema tako intrigantnu radnju: film, naime, progovara o danima kad je osnovan Facebook, vjerojatno najpoznatija Internet stranica na svijetu posljednjih nekoliko godina, i o njegovim kreatorima s Markom Zuckerbergom na čelu.


Jedne jesenske večeri 2003. godine, student Harvarda i genijalni kompjuterski programer Mark Zuckerberg sjeo je za svoje računalo i započeo raditi na novoj ideji. Ubrzo se ono što je započelo u njegovoj studentskoj sobi pretvori u globalnu društvenu mrežu, a naposljetku i u pravu revoluciju komunikacije. Šest godina kasnije i uz više od 500 milijuna novih prijatelja, Mark Zuckerberg je najmlađi milijarder u povijesti... Ali ovog poslovnjaka će njegov uspjeh odvesti u svijet privatnih i zakonskih komplikacija...

Film je snimljen prema knjizi The Accidental Billionaires autora Bena Mezricha, a adaptirao ju je Aaron Sorkin (Malo dobrih ljudi, Rat Charlieja Wilsona, TV-serija Zapadno krilo). Iako je Zuckerberg izjavio da ne bi htio da itko snimi film o njemu dok je živ, to se ipak nije dogodilo, a koliko smo načuli sam film Društvena mreža glavnog osnivača Facebooka neće baš prikazati kao najsjajniju zvijezdu na nebu.


Pridodamo li svemu ovome činjenice da jednu od sporednih uloga u filmu igra pjevačka superzvijezda Justin Timberlake, a da ono malo kritičara koji su za sada vidjeli film već proglašava isti jednim od glavnih konkurenata na predstojećim dodjelama Oscara – ne sumnjamo da se radi o još jednom Fincherovom remek-djelu.

Film dolazi ranije

Iako je film u hrvatskim kinima, pa tako i u Movieplexu, trebao početi s distribucijom 2. prosinca zbog njegove kvalitete i intrigantnosti kino otvaranje pomaknuto je za skoro mjesec i pol ranije, tako da će hrvatska publika već od 28. listopada moći u mraku kino dvorana pogledati kako je nastao Facebook, tko ga je zapravo osnovao i radi li se zbilja o najboljem filmu godine (Peter Travers, Rolling Stone).

Pogledaj trailer

facebook društvena mreža novo u kinima

Još vijesti