Slika nije pronađena

Radi se o dečku kojeg prate mladi s cijelog Balkana i to svih uzrasta, a ima preko pola milijuna pratitelja na YouTubeu. Popularan je, a sada će biti još više nakon što je šokirao sve svojim izjavama.

Stavovi i mišljenja kakva ima ovaj youtuber ne bi nitko trebao imati, a pogotovo ne netko tko je idol mladima. Nikola Jovanović, ili na društvenim mrežama poznatiji kao Nixa Zizu, gostovao je neki dan na televiziji Hype gdje je s voditeljicama pričao o raznim temama, a jedna koje su se dotakli, posebno je odjeknula. Kada su došli na temu zlostavljanja i silovanja, situacija je toliko eskalirala da su se voditeljice ustale i otišle iz studija. Sam je predložio da popričaju u ovoj temi i da bi htio dati djevojkama savjete. Šokirao je sve svojim izjavama poput: 'Ne podržavam nasilje, ali žene, morate razmisliti malo s kim se viđate i zašto se viđate. Nemojte ići s nekim u automobil ako vas zove u 10 sati navečer, posebno ako je stariji od vas, zna se što taj hoće od vas', bio je početak izjave. Kada su voditeljice napomenule da bez obzira kada i s kime koja djevojka ulazila u auto, ta osoba nema pravo ju seksualno zlostavljati ili uznemiravati, on je nastavio po svom. 'To što ima ili nema prava ne znači da ti nisi kriva. Ako naletiš na tako neku budalu koja je pijana i drogirana, a ti ideš ulicom polugola, ti si isto kriva. Kriva si ti što si prošla, nije on samo kriv', dodao je Nixa.Natuknuo je i da su žene slabiji spol i da se one nemaju zašto u mišljenjima suprotstavljati muškarcu, nego se složiti s njim: 'Tu nema ne. Trebaš znati da si slabiji spol. Šalješ gole slike muškarcu i dođeš kod njega gola kući navečer i ako mu kažeš tu 'ne', to je jako veliki problem, razumiješ? Trebaš znati što radiš i kod koga ideš, moraš znati da si slabiji spol. (...) Ti trebaš muškarcu reći - jest, sve si ti u pravu', nastavio je, a to je bila točka kada je i voditeljicama prekipjelo i kada su otišle iz studija. Video je brzo postao viralan, a poseban je problem bio i što su se na društvenim mrežama neki dečki složili s njim. Ali srećom, ima više onih koji ga ne podržavaju.
Dakle, po njemu su žene krive jer izgledaju zgodno i sexy. Kada ih netko uznemirava ili zlostavlja to je opravdano i zapravo i njihova krivica jer su se spremile i uredile, jer trebale su znati da ih muškarci prvenstveno gledaju kao seksualni objekt. Samo neki od komentara ispod videa su: 'Dragi muškarci i dječaci, evo vam živ primjer onoga koji nikad ne smijete postati, za svoje dobro i dobro svih žena u vašem životu.' ili 'Nixa je tip osobe koji siluje djevojku, ali misli da je okej pošto je nosila suknju.' Ovo su Youtuberi kakve ne treba podržavati.

Pogledajte još:

Što je sve James Charles 'popravljao' na sebi? Poznati Youtuber priznao sve estetske zahvate koje je radio

TOP 8 najboljih po vašem izboru: Koje domaće i strane youtubere mladi iz Hrvatske najviše vole?

KVIZ: Imaš li šanse postati popularan youtuber?

Zlostavljanje izjave youtube youtuber Nixa Zizu

Još vijesti