Slika nije pronađena
Svi mi u životu prolazimo u kroz nekoliko faza života. Kao tinejdžeri se moramo izdivljati, a nakon toga dolazimo u fazu života kada postajemo dobrica (više ili manje) i pritom odrastamo.

Upravo to se dogodilo nekim slavnim osobama, poput Miley Cyrus. Miley iz 2013. godine i ista ona 2017. godine dvije su različite osobe – prije četiri godine nosila je pixie frizuru, bila ovisna o opijatima, politički aktivna i ljubila se navodno s Katy Perry pa je nastala pjesma 'I Kissed A Girl'.

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on


Danas je Miley sasvim drukčija – svoju prvu country pjesmu posvetila je tati, fura neki sasvim novi stil, trudi se biti puno prirodnija, zaručena je za bivšeg-novog dečka Liama Hemswortha, pomaže setri Noah da se probije u estradi, odviknula se od droga... I ona je rekla u intervjuima da je divlja faza jednostavno iza nje i da sada uživa jer je konačno pronašla sebe.

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on


Nemoj ovo shvatiti kao uputu da slobodno radiš što želite kada si tinejdžerka/tinejdžer jer to nije naša poanta, niti istina.

Naš mozak jednostavno prolazi kroz pet faza razvoja – od prenatalnog razvoja, preko djetinjstva, adolescencije do odrasle dobi i starosti. Prema Jungu, postoje četiri faze života, od kojih mi živimo dvije – onu sportaša i onu ratnika.
Faza sportaša je ona u kojoj razmišljamo uglavnom samo o sebi i opsjednuti smo izgledom – i u pravilu smo ili narcisoidni ili prekritični. U toj fazi je bila Miley 2013.

Faza ratnika slijedi nakon toga, kada počnemo preuzimati odgovornost i usmjereni smo prema svojim vlastitim ciljevima, a taština nestaje. Polako se 'trijeznimo', pojavljuju se neki novi interesi – prvo kućni ljubimci (Miley ih ima 13!), pa onda i djeca... Tim putem je krenula Miley.

Da, naravno, prije smo se igrali barbikama, a sada smo veliki ratnici...
Loading...

Foto: Instagram/Pixabay

M.Z.


Pročitajte više:

Sitnice čine čuda - 5 trikova koji će ti pomoći da prije odrasteš

Grozne stvari koje su dio odrastanja

Najteže stvari o odrastanju o kojima nam nitko nije pričao

Mozak životne faze barbike sportaš odrastanje ratnik miley cyrus