Slika nije pronađena

Dok svi tvoji prijatelji izlaze van vikendima, a neki vršnjaci se i opijaju, ti se osjećaš loše jer to ne radiš? Bez obzira na to koji je razlog tvojih neizlazaka (mogu biti roditelji, financijsko stanje i drugo) zbog toga ne trebaš žaliti.

Pretjerani izlasci ionako brzo dosade, a cijeli je život pred tobom. U slučaju da si tužna jer subote provodiš u sobi pred laptopom, otjeraj te misli i pročitaj zašto se ne bi trebala tako osjećati:


Spremna si za radni tjedan u školi

Ovo sigurno zvuči kao kliše, ali škola bi ti trebala biti na prvom mjestu u teen godinama. Naravno da su ti na pameti dečki, prijatelji i izlasci, ali u obrazovanju je ključ budućeg uspjeha. Ako ne izlaziš van uvijek stigneš sve naučiti i biti odmorna za ponedjeljak. Osim toga, izlasci mogu čekati jer ćeš na fakultetu izlaziti do mile volje...ili dok ti novčanik bude dopuštao.



Tako održavaš zdravu naviku

Nitko ne kaže da je loše izlaziti, ali ako ne izlaziš često to znači da si na neki način već navikla na takvu situaciju. Uopće ne shvaćaš koliko je to zapravo zdrava navika jer vjerojatno odlaziš na spavanje puno ranije nego oni što su vani, a samim time možeš postići bolje rezultate primjerice u školi.



Bolje ćeš se naspavati

Redovito spavanje možemo ubrojiti u zdrave navike koje smo već spomenuli, a kvalitetan san puno znači. Osim što ćeš biti odmorna, puna si energije za sve. Ispunit ćeš sve svoje izvanškolske aktivnosti, ali i školske. Isto tako, imat ćeš volje za druženje s prijateljima i obitelji.


Uštedjet ćeš

Nažalost, danas gdje god pošli moramo potrošiti novac. Tvoji vršnjaci na izlaske moraju nešto potrošiti, naravno, ne radi se o velikoj svoti novca, ali svejedno...ako ne izlaziš van često moći ćeš uštedjeti i priuštiti si brojne stvari koje ne mogu ovi što su stalno vani.


Možeš se opustiti

Kada ne izlaziš možeš se skroz opustiti i `tjerati po svome` jer te neće nitko gnjaviti s pitanjima gdje će te sljedeće otići. Popravljanje šminke nije dio rituala kada ostanemo kući nego se možemo samo opustiti na fotelji i gledati omiljenu seriju.


Imaš vremena za hobije

Budući da su srednjoškolci tijekom tjedna uglavnom u školi, vikendom se uglavnom bave hobijima. No, oni koji izlaze van će biti preumorni (ili čak mamurni) za svoje aktivnosti i hobije. Ako ne izlaziš van tada znaš da se možeš posvetiti stvarima koje te vesele.



Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Kod kuće je najljepše: znakovi da previše vremena provodiš u zatvorenom

10 razloga zašto je izlazak s prijateljicama lijek za sve probleme

Iskoristi dan: zabavne stvari koje možeš raditi sama

van izlasci izlazak van

Još vijesti