Slika nije pronađena

Uz pitanja od kojeg materijala izabrati donje rublje te koje boje i kroj uzeti, tu je i pitanje – nositi ga ili ne. Iako postoje osobe koje kažu kako je prirodno najbolje, dakako u mnogim situacijama donje rublje je 'must have'.

Zahtjeva to naše zdravlje, ali i higijena. Evo nekoliko činjenica o donjem rublju koje možda niste znali.


Zašto nije dobro ići bez donjeg rublja?

Bakterije i gljivice vole vlažnu okolinu, a ona se lako stvara ako primjerice nosimo hlače, tajice ili trenirke bez donjeg rublja. U ovim situacijama donje rublje zapravo djeluje kao spužva i skuplja bakterije i gljivice te one ne odlaze sve direktno u intimno područje, čime je smanjena mogućnost infekcija.

Zašto nam tangice nisu prijateljice?

Iako je određene hlačice ili suknjice najbolje nositi tako da se ne vide nikakvi obrisi donjeg rublja, tange nam nisu dobar izbor, posebice na dulje staze. Kako se krećemo, tako se i one pomiču i usjeku u intimno područje, a dokazano je da ovo utječe na  pojačanu pojavu urinarnih infekcija te ostalih vrsta infekcija ovog područja, a šanse za infekcije još su veće ako su tange od umjetnih materijala kao što je sintetika.


Saten ili čipka, pitanje je sad

Najbolji je čisti pamuk, ovo je jednoznačan i jasan odgovor na pitanje. Svi drugi materijali, koliko god seksi bili i koliko god se mi u njima osjećali seksi, zapravo nisu dobri za naše zdravlje. U posljednje vrijeme pojavljuju se umjetni materijali koji su posebno dizajnirani tako da upijaju višak tekućine i tjeraju ga dalje od intimnih dijelova, no sve ovo je za mnoge od nas još nedostižno, stoga je najbolje držati se dobrog starog pamuka.


Obrijano ili ne?

Ovo je vječno pitanje na koje sve cure, ali i dečki imaju svoj omiljeni odgovor. Mnoge djevojke kažu da se osjećaju čišćima kad se obriju, ali stručnjaci kažu kako ipak nije dobro pretjerivati u tome. Naime, brijanje intimnog dijela  može imati suprotan efekt od onoga kojeg smo htjeli imati. Dlake su stvorene da zaštite to područje od štetnih utjecaja izvana pa ako ga uklonimo, sve ono što je štetno neće se zaustaviti na dlakama već će uči direktno. K tome, prilikom brijanja intimnog područja česte su ozljede, a kasnije i urasle dlake što je dodatni problem.

Treba li se presvlačiti tijekom dana?

Treba, posebno ako  intenzivno vježbamo nekoliko sati ili radimo slične fizičke aktivnosti, a također i kada smo na plaži ili bazenu. Naime, nije dobro biti u rublju koje je natopljeno znojem ili koje je mokro od vode jer je to idealna atmosfera za stvaranje infekcija i sličnih poremećaja u tom osjetljivom području.

N.LJ.J.
Foto: Polyvore.com

Donje rublje

Još vijesti