Slika nije pronađena

Vjerojatno se sve cure sjećaju trenutka kada su počele nositi grudnjak, ali još od tada vjerujemo u neke priče koje nisu nužno istinite.

Grudnjak kao jedan od bitnijih odjevnih predmeta koje žena nosi, ne samo zbog estetike nego zaista služi svrsi, treba biti totalno demistificiran.

Neke stvari koje znamo o grudnjacima su ili istine ili poluistine i zato je vrijeme da 'razbijemo' ove mitove:


Spavanje u grudnjaku može biti uzrokovati rak i sprječava rast grudi

U povezanost spavanja u grudnjaku i nastanka raka dojke je mit u koji vjeruje velik broj žena. No, to nema nikakve veze jedno s drugim. Liječnica Amber Guth koja radi u klinici za liječenje raka dojke kaže da spavanje u grudnjaku nije loše za ženu jer za to nema dokaza.Grudnjaci sa žicom uzrokuju rak dojke

Ovaj mit je možda nastao zbog knjige Dressed to Kill objavljene 1995. u kojem autorica govori kako nošenje pripijenog grudnjaka na kraju dovede do raka. Prema znanstvenom časopisu The Scientific American, ne postoji niti jedan dokaz za to.Grudnjak treba prati samo jednom mjesečno

Nekada možemo čuti da se grudnjak treba prati jednom u mjesec dana, a nekada svakih tjedan dana. Nakon nekog vremena možemo se samo zapitati: koliko često grudnjak zaista trebamo prati? Stručnjaci za donje rublje kažu da je životni stil žene ono o čemu ovisi koliko će se često grudnjak prati. Ako žena vodi mirniji život, bez previše aktivnosti i znojenja tada treba oprati grudnjak nakon nošenja od pet dana, a ako je aktivna i često se znoji tada to mora činiti puno češće. No svi se slažu u jednom- ne dozvolite da grudnjak počne neugodno smrdjeti.Za pranje grudnjaka treba koristiti puno omekšivača

Ovo nikako nije istina, a ako je omekšivač u pitanju koji će dodatno omekšati odjeću to je veliko ne za pranje grudnjaka. Većina takvih omekšivača omekšava čak i vunu što nije dobro za materijale od kojih je grudnjak napravljen. Isto tako, ni jedna cura ne želi da joj grudnjak bude elastičan nego čvrst.


Perilica će upropastiti grudnjak

Kada god čitamo nešto o grudnjacima, uvijek se savjetuje to da se grudnjaci ne peru u perilici jer će ih ona upropastiti. No, tko još ima vremena za pranje grudnjaka na ruke? Sve dok smo oprezni pri pranju u perilici našem grudnjaku se neće dogoditi apsolutno ništa.


Postoji samo jedan ispravan način za oblačenje grudnjaka

Puno je rasprava o tome koji je `ispravan` način za obući grudnjak. Ako ste se to ikada pitali, evo istine: grudnjak možeš obući kako god želiš. Tko god ga obuče- uspio je, način nije bitan.

Grudnjak grudnjaci mitovi o grudnjacima

Još vijesti