Slika nije pronađena

A za sve koje zanima mišljenje vršnjaka, trebate njihov savjet, imate dvojbe ili probleme, tu je naša rubrika 'Pitanja & Odgovori'. Tamo odgovarate sami sebi na pitanja koja vas muče i pomažete si kad 'zagusti' u stvarnosti.

Proteklih tjedana ste imali nešto drukčija pitanja i odgovore, ali nećemo 'spojlati' priču budući da ju donosimo u nastavku...


>> Još pitanja potražite u našoj rubrici Pitanja & Odgovori

Ovo su top tri najčitanija pitanja...

1. Trudna s 19, ponovno...

Pozdrav svima... Pišem vam ovo u nadi da će me neko razumjeti i ne osuđivati, a možda i imati priliku da popričam s nekim tko je u sličnoj situaciji.

Naime, imam 19 godina i kćer od 3 i pol mjeseca. Sad sam saznala da sam ponovno trudna.

Njen (njihov) otac, moj bivši dečko i ja smo bili u vezi 3 godine prije nego što se ona rodila. Kada sam slučajno ostala trudna on me je nagovarao da abortiram i ja sam to odbila. Počeli smo živjeti zajedno i raditi, oboje. Prije mjesec i pol dana smo se posvađali jer on ne vodi računa ni o meni ni o djetetu, ni o čemu. Zanima ga samo provod. Da ne pričam o tome koliko puta me je prevario. Prije mjesec dana me pozvao kod njegovih da 'porazgovaramo' o svemu. Napio me i iskoristio. Prije 2-3 dana sam saznala da sam ponovno trudna i ne znam što da radim. Nemam srca abortirati. Zvala sam ga da mu to kažem – on mi je rekao da je to moj problem i da sam punoljetna i da radim s djecom što god želim. Moji su nam ustupili stan i kupili opremu za bebu, ali nisu htjeli živjeti s mojim dečkom. Oni mi dosta pomažu, kao i sestra koja mu čuva bebu dok sam na poslu jer moram raditi. Osjećam se u tako bezizlaznoj situaciji i voljela bih porazgovarati s nekime. Hvala sto ste pročitali i molim bez osuđivanja to mi je posljednje što mi treba.

Neki od vaših odgovora:

Princessofdark: Uistinu bi se trebala javiti nekoj udruzi koja pomaže mladim samohranim majkama u tvome mjestu. Situacija jest teška, ali bi trebala natjerati bivšega da skrbi za dijete / djecu i da plaća alimentaciju jer mu je to dužnost i obaveza.

Teeam: On te ne zaslužuje. Otac je tvoje djece, ali nemoj se više petljati s njim, vidiš da te samo iskorištava.Vjerujem da će ti tvoji pomoći i oko drugog djeteta, jer dijete je sreća! I da, pogledaj ima li kakva udruga da im se javiš, možda ti i oni mogu nekako pomoći.

LadyLaura: S obzirom na tvoje okolnosti, nemoguće je da se brineš o dva tako mala djeteta i da im pružiš kvalitetno djetinjstvo. No, ne moraš pobaciti. Bebu koju nosiš možeš dati na usvajanje. Tako bi ona izravno po rođenju išla u posvojiteljsku obitelj koja bi brinula o njoj. Što se tiče tog dečka, sudski ga pritisni ako treba da isplaćuje alimentaciju, a inače ga se kloni koliko možeš.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje
2. Jesam li lezbakcala


via GIPHY


Ja sam divna osoba, imam divne ljude oko sebe, imala sam dečka koji mi se sviđao, ali onda mi svidjela jedna cura, ah što da radim, nisam je se mogla zasititi koliko je bila lijepa msm i ja sam lijepa, ali ona mi svidjela na prvu i nešto u njoj. Pričala sam s ljudima od povjerenja o ovome i rekli su mi da je to samo faza u pubertetu; ova faza traje negdje 2 godine, strašno, a ona nema pojma. A zašto bih joj i rekla, nisam ju ni upoznala... Nakon toga su mi se počele sviđati cure, dečki su mi se zgadili i sad mi se to gadi, ali opet me nešto tjera da razmišljam o njima, nekako su blage pa se lakše može upravljati njima. Ima i dečkiju koji su blagi i dragi, ali ne osjećam ništa posebno prema njima, nikad ni nisam osim jednog, ali to me brzo prošlo. Pišite mi da li mislite da je ovo faza ili sam stvarno jedna od njih ili ovo radim jer nemam pametnijeg posla, o čemu razmišljati... Brzo mi sve dosadi pa pokušavam uvijek nešto novo, ali ovo me baš drži.

Neki od vaših odgovora:

Queenbarbie: Iz datog teksta mislim da ni ti ni mi ne možemo znati je li to faza ili nešto stvarno, nemoj previše razmišljati i vremenom će doći sve na svoje.

LoveYourself99: Možda jesi, možda nisi. Trenutno ne možeš biti sigurna u svoju seksualnost zbog puberteta i pucanja hormona, no to i dalje ne mijenja tvoju vrijednost ako shvatiš da si homoseksualne ili biseksualne opredjeljenosti.

Matija: Vrj ćeš postati ako sad već misliš o curama.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


3. Igrali smo istinu i izazov i saznao sam da bi se ona prodala za novce

Pozdrav svima. Dugo ovdje nisam tražio savjet jer nisam ni imao baš razloga za to. Uglavnom da prijeđem na stvar (da napomenem, možda će ovo zvučati kao troll, ali tko ne vjeruje neka ni ne komentira)... Oboje imamo 18 godina, igrali smo istinu i izazov i onako bez veze sam ju pitao bi li se ona ljubila i vodila 'ljubav' s nekim nepoznatim da joj taj tip plati milijun eura i pokloni doživotni krov nad glavom i onda me iznenadila odgovorom, rekla je da (nije se šalila, pitao sam ju poslije je li to za ozbiljno i rekla je da jer se tad ne bi trebala bojati hoće li imati krov nad glavom, inače uvijek smo iskreni jedno prema drugome). Povrijedilo me to, to znači da bi me prevarila i da bi se prodala za novac, ali ne mogu ju ostaviti jer ju volim više od ičeg, skupa smo 3 godine, a poznajemo se od prvog razreda osnovne, oduvijek sam gajio osjećaje prema njoj, ali ovo me razočaralo stvarno. Mišljenje, savjet? Užasno se osjećam. Htio sam ovo podijeliti s nekim nadajući se da ću dobiti bar neki koristan savjet i mišljenje o tome. Molim bez ružnih komentara jer ne postižete ništa s tim...

Neki od vaših odgovora:

Lowe: Za milijun eura, ti čuješ sebe? Pa to ne znači da te ne voli ili da bi te prevarila. Bi ti spavao s drugom curom za tolike novce? Znam da bi.

Ivek2008: Laka cura. Vrlo jednostavno, a zna se tko spava s kim za novac, može se drugačije zaraditi da imaš krov nad glavom, radom fizičkim do zadnje kapi krvi sve dok ne zaradi da ima za sebe i svoju familiju.

Vixen777: Ne uzimaj to k srcu, saberi se.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


Foto: Giphy/Profimedia/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

Provokativno je IN! Bog i homoseksualnost su teme najčitanijih pitanja proteklih tjedana

Kako izgleda izlazak u klub i koja razlika u godinama je okej? Ovo su najčitanija pitanja!

Kako se ponašati u muškom društvu i zašto se stariji dečki upucavaju mlađim curama? Ovo su najčitanija pitanja ovog tjedna

Pitanja i odgovori istina i izazov Najčitanije lezba trudna

Još vijesti