Slika nije pronađena

Vrijeme je da prestaneš bacati šminku koja se još može upotrijebiti – vrati ju u život uz nekoliko jednostavnih trikova! Uštedjet ćeš novac i produžiti život svojim omiljenim make-up proizvodima koji su možda izašli iz prodaje...

Razmrvilo ti se rumenilo, bronzer puder, ili sjenilo?

U tom slučaju, pripremi papirnatu maramicu, tupi nož (za mazanje na kruh) i alkohol. Prvo usitni sve komadiće do kad ne nastane prah u originalnoj posudici, dodaj malo alkohola i dobro promiješaj. Pokrij posudicu maramicu i poravnaj nožem, a nakon toga ostavi sat vremena da se osuši. I jupiii – šminka je spremna za ponovno nanšonje!

Potrgao ti ruž za usne?


Kako bi ga popravila, trebat će ti upaljač. Polomljeni dio zagrij upaljačem i blago otopljenog ga zalijepi na donji dio. Ostavi ga tako da miruje nekoliko minuta i možeš ga opet nanijeti na svoje usne!


Stvrdnuo ti se lak za nokte?


Ako se stvrdnuo do te mjere da ga ne možeš ni otvoriti, u posudu/čašu/šalicu natoči vruću vodu i uroni bočicu okrenutu naopako. Tako ga ostavi da stoji nekoliko minuta i BAM! Uspjet ćeš otvoriti bočicu bez problema. Kako bi to izbjegla, s vremena na vrijeme očisti ostatke laka po 'grlu' bočicu vaticom umočenom u aceton. Ako želiš prorijediti teksturu laka, možeš ga i staviti u hladnjak, ali prethodno ga protrljaj među dlanovima. I naravno, prije korištenja ponovno vrati na sobnu temperaturu.

Za taj problem postoji još jedno rješenje – možeš kupiti i razrjeđivač lakova za nokte. Nekoliko kapi bit će dovoljno da prodjeluje.

Osušila ti se maskara?


Za taj problem postoje dva rješenja – možeš ju prije nanošenja na nekoliko minuta uroniti u posudu s vrućom vodom da se preostali sadržaj otopi i vrati svježina ili u bočicu možeš nakapati jednu ili dvije Visine kapi za oči i promiješati sadržaj maskare.

Ipak, naglašavamo da šminka koju koristiš ne bi smjela biti starija od osam mjeseci. Do te starosti ju slobodno spašavaj uz ove trikove i javi nam ako znaš još neke u komentar ispod članka.

Foto: Freepik/Pexels

M.Z.


Provjeri još...

Samo prirodno - 10 načina kako kokosovo ulje može zamijeniti make up proizvode

Imaš li ih sve? 10 beauty proizvoda koje svaka tinejdžerica mora imati u kozmetičkoj torbici

Savršeni make up za povratak u školu: ovo su tri 'must have' proizvoda!

šminka make up diy

Još vijesti